Μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση η Εύα Νίκου κατέκτησε την 4η θέση στο αγώνισμα του γιγαντιαίου σλάλομ, στο πλαίσιο του παγκοσμίου κυπέλλου, στο οποίο συμμετείχαν αθλήτριες με μειωμένη όραση, που πραγματοποιήθηκε στο καντόνι Βαλέ της Ελβετίας.

Η Ελληνίδα αθλήτρια της παραολυμπιακής ομάδας ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε χρόνο 2:24.12 καταλαμβάνοντας την 4η θέση σε σύνολο 80 αθλητριών μια αναμφίβολα εξαιρετική εμφάνιση και μάλιστα σε τόσο υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νίκου ανταγωνίστηκε μεγάλα ονόματα του αλπικού σκι όπως την θρυλική Σλοβάκα Ενριέτα Φαρακάσοβα των εννέα χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων και την 15 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, αλλά και την επίσης εξαιρετική Βρετανίδα, Μίλι Νάιτ.

Η Νίκου, η οποία έχει οδηγό και προπονητή τον Δημήτρη Προφέντζα, είχε τον έκτο καλύτερο χρόνο στο πρώτο σκέλος της τεχνικής κατάβασης, με 1:12.25, ενώ στο δεύτερο κομμάτι ήταν πιο γρήγορη έχοντας την τέταρτη καλύτερη επίδοση με 1:11.87, συγκεντρώνοντας 243,64 βαθμούς.

Τον πιο γρήγορο χρόνο τον έκανε η Αυστριακή Βερόνικα Άιγκνερ με 1:52.59, ενώ ακολούθησαν οι Φαρκάσοβα και Νάιτ με χρόνους 2:01.97 και 2:10.01 αντίστοιχα.

Πηγή

Terra Magazine

Terra Magazine

Το Terra Magazine είναι ένα online ημερολόγιο με προσωπικές ιστορίες γεμάτες περιπέτεια, ταξίδια και εικόνες. Είναι η γραμμή εκκίνησης για την επίτευξη μοναδικών κατορθωμάτων. Είναι ολόκληρος ο κόσμος μέσα από λέξεις και unique φωτογραφίες!