Ο ρεινή πεζοπορία ή αλλιώς ο πιο εύκολος – σε σύγκριση με άλλα extreme sports – τρόπος να έρθεις κοντά στη φύση.

Να διασχίσεις μονοπάτια, να ανακαλύψεις μικρές εκπλήξεις που το ίδιο το περιβάλλον δημιουργεί, να καταγράψεις ασυνήθιστα φαινόμενα και δυσμορφίες που στη ευρύτερη εικόνα της ατέρμονης φύσης περνούν απαρατήρητες. Πώς θα σου φαινόταν όλα αυτά να τα βιώσεις μόλις 2 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας;

Η ομάδα της REDRIVER το έκανε πράξη. Σάββατο 29 Οκτωβρίου, ώρα πρωινή, με θερμοκρασία χαμηλή και ομιχλώδη ατμόσφαιρα επισκέπτες από όλη την Θράκη συγκεντρώθηκαν στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας στο Διδυμότειχο δίπλα στο βυζαντινό κάστρο. Στόχος τους; Η καλύτερη γνωριμία με τη φύση, τα άνθη και τα φυτά της περιοχής, η εξόρμηση ανάμεσα σε καταπράσινα πυκνά δέντρα μέσα από διαδρομές 10 και 20 χιλιομέτρων.

Η πρώτη οργανωμένη ορεινή πεζοπορία 2 χλμ. από τα σύνορα Ελλάδα - Τουρκίας είναι γεγονός

Όσο οι τολμηροί συγκεντρώνονταν, τόσο ο καιρός καλυτέρευε. Σημάδι. Ότι όλα βαίνουν καλά. Η ώρα προχώρα και η διάθεση όλων ανεβαίνει. Έχει ήδη φτάσει 10 το πρωί. Ο ήλιος ξεπροβάλλει από τον λόφο του κάστρου σε όλο τον Ερυθροπόταμο έως και τη δασώδη περιοχή της Τσίγγλας μέχρι το χωριό Αμόριο, το οποίο ανήκει στην περιοχή του Σουφλίου. Η ομορφιά της περιοχής με την παρθένα φύση, τα χαρακτηριστικά παρεκκλήσια και τα μονοπάτια του ορεινού όγκου δημιούργησαν τον τέλειο καμβά σε όσους επέλεξαν να περάσουν το Σάββατο τους με μία από τις adventure δραστηριότητες της REDRIVER.

Εκτός από το «εδώ και τώρα» της πεζοπορίας, εξίσου σημαντικό είναι το στάδιο της προετοιμασίας. Να είσαι έτοιμος. Όχι μόνο σε πρακτικό επίπεδο έχοντας στο backpack όλα τα απαραίτητα, αλλά και σε νοητικό. Εξάλλου, η πεζοπορία δεν αποτελεί ένα αποκλειστικά σωματικό sport. Γυμνάζει το σώμα, εξασκεί το μυαλό, γαληνεύει τη ψυχή. Είναι σημαντικό, λοιπόν, ότι όλοι οι συμμετέχοντες ήταν προετοιμασμένοι για δράση και ρυθμισμένοι σε κίνηση. Ειδικά, στην κατηγορία ήταν προετοιμασμένοι για την δράση. Ειδικά, στην κατηγορία 20 χλμ. πολλοί διέθεταν πεζοπορική εμπειρία ενώ σε όλες τις κατηγορίες κανένας δεν συνάντησε κάποιο απρόβλεπτο γεγονός και όλα κύλισαν με ασφάλεια.

Η πρώτη οργανωμένη ορεινή πεζοπορία 2 χλμ. από τα σύνορα Ελλάδα - Τουρκίας είναι γεγονός

Αξίζει να γνωρίζεις ότι η οδική βοήθεια και η υγειονομική κάλυψη κατά την διαδρομή που προσέφερε η REDRIVER ήταν άρτια.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους!

Αν και η δράση ήταν μη αγωνιστικού χαρακτήρα, οι επισκέπτες καταγράφηκαν ως εξής:

  • 32 συμμετοχές στα 20χλμ., με διαδρομή 3 ώρες και 25 λεπτά ο χρόνος επιστροφής των πρώτων επισκεπτών στην κατηγορία.
  • 54 συμμετοχές στα 10χλμ., με διαδρομή 2 ώρες και 15 λεπτά ο χρόνος επιστροφής των πρώτων επισκεπτών στην κατηγορία.

Η πρώτη οργανωμένη ορεινή πεζοπορία 2 χλμ. από τα σύνορα Ελλάδα - Τουρκίας είναι γεγονός

Κάπως έτσι, μία adventure δράση μετατρέπει μία περιοχή σε πιο εξωστρεφή με τη συμμετοχή του κόσμου να την αναδεικνύει σε θεσμό. Έναν θεσμό που εντάσσεται πλέον στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πολιτισμού Διδυμοτείχου ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ –REDRIVER. Έναν θεσμό που αρκετοί δραστήριοι κάτοικοι της συνοριακής περιοχής του Έβρου με την Τουρκία αναμένουν. Η συμμετοχή από διάφορες περιοχές όπως Πεντάλοφο, Βύσσα, Πύργο, Ορεστιάδα, Σοφικό, Μεταξάδες, Διδυμότειχο, Αλεποχώρι, Σιτοχώρι, Ελαφοχώρι, Ψαθάδες, Αμόριο, Σουφλί, Φέρες, Αλεξανδρούπολη, Κίρκη, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη το επιβεβαιώνει.

Terra Magazine

Terra Magazine

Το Terra Magazine είναι ένα online ημερολόγιο με προσωπικές ιστορίες γεμάτες περιπέτεια, ταξίδια και εικόνες. Είναι η γραμμή εκκίνησης για την επίτευξη μοναδικών κατορθωμάτων. Είναι ολόκληρος ο κόσμος μέσα από λέξεις και unique φωτογραφίες!

Leave a Reply