Ο Αντώνης Συκάρης βρίσκεται ήδη στη δυσκολότερη αποστολή της ζωής του στα Ιμαλάια, στην χειμερινή ανάβαση του Κ2, στα 8.611 μέτρα!

Η διεθνής ομάδα των 11 έμπειρων ορειβατών με αρχηγό τον Νεπαλέζο Chhang Dawa Sherpa, μαζί με 15 πολύ δυνατούς sherpas, ξεκίνησαν στις 20 Δεκεμβρίου 2020 από το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν με στόχο να καταφέρουν να φτάσουν στη θρυλική κορυφή του Κ2, στην οποία κανείς ορειβάτης μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να ανέβει χειμώνα!

Team at the Basecamp of Mt. K2 – Photo courtesy of Chhang Dawa Sherpa

Αν τα καταφέρουν, η συγκεκριμένη αποστολή θα γραφτεί με «χρυσά γράμματα» στην παγκόσμια ορειβατική ιστορία. Την αποστολή διοργανώνει η Seven Summits Treks και αναμένεται -καλώς εχόντων των πραγμάτων- να ολοκληρωθεί στις αρχές Μαρτίου του 2021. Αποτελεί την πιο extreme ορειβατική αποστολή παγκοσμίως λόγω των έξτρα δυσκολιών εν μέσω χειμώνα με το δριμύ ψύχος, και μάλιστα είναι η πρώτη φορά με ελληνική συμμετοχή!

Antonis Sykaris - Terra Magazine

• Photos: Spyros Gounaropoulos

«Ο στόχος είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε στην κορυφή, αλλά και όλη η προσπάθεια είναι εξίσου δύσκολη» δηλώνει στο Terra Magazine ο Έλληνας ορειβάτης λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για το Πακιστάν. «Ασφαλώς και διεκδικώ προσωπικούς στόχους και η συγκεκριμένη αποστολή εξυπηρετεί τη φιλοδοξία και το όνειρό μου να φτάσω και τις 14 κορυφές άνω των 8000 μέτρων» ομολογεί ο Αντώνης Συκάρης αλλά τονίζει επίσης ότι «η προσπάθειά μου, το κυνήγι του ακατόρθωτου, όπως λέω, με ενδιαφέρει να περάσει ένα μήνυμα. Να εμπνευστούν οι νέοι άνθρωποι να έρθουν στο χώρο της ορειβασίας και να ξεκινήσουν προοδευτικά για την κατάκτηση των δικών τους κορυφών και στόχων».

Στις αντίξοες συνθήκες που θα επικρατούν με θερμοκρασίες κάτω των 20-25 βαθμών Κελσίου ακόμα και στο basecamp, ο εξοπλισμός είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία που θα τον βοηθήσει στην επιτυχία του απαιτητικού εγχειρήματος.

Η ομάδα του Terra Magazine είχε την τιμή να βρεθεί κοντά του, λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του για το Πακιστάν και να σας παρουσιάσει αναλυτικά όλο τον εξοπλισμό του για «το κυνήγι του ακατόρθωτου»!

Oι θερμοκρασίες κοντά στην κορυφή θα φτάνουν ως και τους -50 βαθμούς και ο έμπειρος Έλληνας αλπινιστής έχει επιλέξει πολύ προσεκτικά το κάθε κομμάτι του εξοπλισμού του. Ο εξοπλισμός σε κάθε αποστολή αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, μάς λέει πριν την παρουσίασή του. «Το να διαχειρίζεσαι ένα multitask αποφάσεων που έχει να κάνει με το πως επιλέγεις να κινηθείς στο βουνό, με τις αντικειμενικές και υποκειμενικές δυσκολίες που συναντά, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι σωστά επιλεγμένα και κορυφαίας ποιότητας ώστε να ανταπεξέλθεις στις μεγάλες δυσκολίες και το υπερβολικό ψύχος». 

Παρακολουθήστε, λοιπόν, το βίντεο με την παρουσίαση του εξοπλισμού του Αντώνη Συκάρη στην κάμερα του Terra Magazine…

Video shots, music & edit: Dimitris Pantazopoulos
More videos Terra Adventure Magazine YouTube Channel
here

> Ενημερωθείτε καθημερινά για την προσπάθεια του Αντώνη Συκάρη στα Ιμαλάια από τα προσωπικά του social media, στο facebook: www.facebook.com/antonissykaris και στο Instagram: antonios_sykaris.

Argiris Kritharoulas

Argiris Kritharoulas

Όταν δεν «τρέχει» στη ζωή, τρέχει ελεύθερος στα βουνά! Για 25 χρόνια τρέχει δημιουργικά ανάμεσα σε Bright Ideas & Media, και η εμπειρία αυτή (πες το και λόξα) γέννησε το iRun... and i am free! και το Terra Adventure Magazine! Θεωρεί ότι η αγάπη και η τέχνη μπορούν να σώσουν τον κόσμο, αλλά ο δικός του πολύτιμος κόσμος είναι η οικογένειά του! «Life is a rocky marathon route - staying active and positive is the path to conquer your dreams!» είναι το τελευταίο μότο του.