Μ ε το δεύτερο τριήμερο του Μαρτίου να είναι προ των πυλών, νέοι προορισμοί κάνουν δυναμική εμφάνιση στις ανοιξιάτικες αποδράσεις μας.

Ο Μάρτιος είναι πάντα ένας πλούσιος μήνας. Αφήνοντας τα τελευταία χρόνια την ιδιότητά του ως καλωσόρισμα στην άνοιξη, θυμίζει περισσότερο μία γλυκιά μετάβαση από τον χειμώνα στο καλοκαίρι με το μυαλό να ταξιδεύει ήδη σε θερινούς προορισμούς, αναμνήσεις με θέα το ηλιοβασίλεμα, χαραμάδες φωτός και χαλάρωσης. Πριν, όμως, αποδράσει το μυαλό, έχει ήδη φτάσει το σώμα. Τουλάχιστον, αυτό μπορούν να προσφέρουν οι παρακάτω – άκρως κοντινοί στην Αθήνα- προορισμοί, ιδανικοί για την 25η Μαρτίου.

25η Μαρτίου: 5 κοντινοί προορισμοί για ανοιξιάτικες αποδράσεις που θυμίζουν καλοκαίρι

Σκύρος

Κρατώντας αναλλοίωτη την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την αρχοντική ιδιοσυγκρασία της, η Σκύρος αποτελεί ένα σπάνιο νησιώτικο κράμα Σποράδων και Κυκλάδων σε έναν μόνο προορισμό. Η πράσινη – γεμάτη ζωή – βλάστηση συναντά το κυκλαδίτικο λευκό, τα στενά καλντερίμια και την απλή, μα συνάμα εντυπωσιακή χώρα σε ένα νησί το οποίο δεν απέχει πολύ από τη Αθήνα και έχει όλα τα εχέγγυα να μεταμορφώσει κάθε τριήμερο σε έναν σύντομο προάγγελο του καλοκαιριού.

25η Μαρτίου: 5 κοντινοί προορισμοί για ανοιξιάτικες αποδράσεις που θυμίζουν καλοκαίρι

Ερμιόνη

Συνδυάζοντας με ιδιαίτερη μαεστρία την ατμόσφαιρα ενός νησιού με τον τρόπο ζωής μίας ήρεμης πόλης, η Ερμιόνη δεν αποτελεί τυχαία αγαπημένο προορισμό των απανταχού Αθηναίων από τη στιγμή που ο ήλιος αρχίζει να γίνεται πιο ζεστός και η μέρα μεγαλύτερη. Χτισμένη αμφιθεατρικά στις δύο πλευρές μιας στενής λωρίδας γης, στο ανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου, η παραθαλάσσια πόλη της Αργολίδας είναι ιδανική για να την ανακαλύψεις, να την περπατήσεις σε ένα τριήμερο, χωρίς να κουραστείς ή να την αντιμετωπίσεις μονότονα. Στα αδιαμφισβήτητα ατού της, η οπτική επαφή με την Ύδρα και το Μπίστι, ένα ακρωτήρι πευκόφυτο με ξεχωριστή αύρα.

Καλαμάτα

Η θαλασσινή της αύρα σε (προσ)καλεί. Ο νέος δρόμος σε φέρνει πιο γρήγορα κοντά της. Αν και προορισμός παντός καιρού, η Καλάματα την άνοιξη και το καλοκαίρι αποκτά μία διαφορετική γοητεία. Εκείνη που συνθέτει η θάλασσα που απλώνεται μπροστά της και η θέα του Ταΰγετου στο παρασκήνιο. Την 25η Μαρτίου, η πόλη του Μεσσηνιακού κόλπου έχει και ιστορική παρακαταθήκη. Πρόκειται για το μέρος που έλαβαν χώρα αρκετά σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης. Αναμνήσεις και μαρτυρίες, τις οποίες μπορείς να ανακαλύψεις στο Πολεμικό Μουσείο της πόλης και τη βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων από όπου ξεκίνησε η επανάσταση με οπλαρχηγούς τον Παπαφλέσσα, τον Κολοκοτρώνη και τον Νικηταρά.

25η Μαρτίου: 5 κοντινοί προορισμοί για ανοιξιάτικες αποδράσεις που θυμίζουν καλοκαίρι

Αίγινα

Δεν χρειάζεσαι πάνω από μία ώρα για να αφεθείς στην ομορφιά της. Στην προσωπικότητα της, την οποία συνθέτει ένα από τα πιο καρτποσταλικά (sic) λιμάνια της νησιωτικής χώρας με τα μικρά χωριά που εμφανίζονται στην έκτασή της. Εκτός, όμως, από τα φυσικά ατού της, η Αίγινα διαθέτει ένα ακόμη ατού: την ενέργειά της. Και μερικούς παραδοσιακούς τρόπους της εθνικής Επετείου, σαν να είσαι ακόμη στη γειτονιά σου, χωρίς να είσαι.

Γαλαξίδι

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Pricefox, το Γαλαξίδι συνιστά τον οικονομικότερο προορισμό για την 25η Μαρτίου, χωρίς να στερείται παροχής ποιοτικής απόδρασης. Όμως, αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος να το επισκεφτείς. Η επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το ξακουστό Μέγα Ωρολόγιον της πόλης, η μυστικιστική Αγία Παρασκευή και η λεγόμενη σπηλιά – ψυγείο δημιουργούν ανοιξιάτικο καρέ, το οποίο ανακαλύπτεις καλύτερα όσο το περπατάς. Και όλα αυτά σε απόσταση πολύ κοντινή από την Αθήνα.

Νίκος Κοντομήτρος

Νίκος Κοντομήτρος

Κοσμικά, πολιτιστικά, γεύση, ταξίδι. Sites, Social Media, Events. Θα με βρεις κάπου ανάμεσα. Και, φυσικά, στο Terra! Γιατί, αν υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα παραπάνω είναι οι εμπειρίες που μένουν στο τέλος. Επιβιβάσου στον κόσμο (μας).

Leave a Reply