Τ ο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting σημείωσε ένα ακόμη επιτυχημένο κεφάλαιο στην ιστορία του κλάδου του yachting στην Ελλάδα. Το The Yachtbook παρευρέθηκε ως Media Sponsor του συνεδρίου και είχε την τιμή να συζητήσει για τις προκλήσεις, τις λύσεις και συνολικά το μέλλον του ελληνικού yachting. Το Συνέδριο διεξήχθη στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2024, στον εμβληματικό χώρο του Golf Prive Γλυφάδας και κατόρθωσε να συγκεντρώσει έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, περιλαμβάνοντας επαγγελματίες του κλάδου, πολιτική ηγεσία και εκπροσώπους σημαντικών επαγγελματικών φορέων.

Γ.ΠΑΤΕΡΑΣ – Κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ – Β. ΠΟΛΙΤΗΣ – Ι. ΠΑΠΠΑΣ – Σ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ – Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΟΣ

 

Στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting οι ομιλητές και οι παρεμβαίνοντες, επεσήμαναν τις σημαντικές δυνατότητες εκμετάλλευσης της νησιωτικής γεωμορφολογίας για την περαιτέρω ανάπτυξη που θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα.

ΠΑΝΕΛ – ΜΑΡΙΝΕΣ & ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Με 11 θεματικές ενότητες και σχεδόν 60 ομιλητές, οργανωμένο από τις εταιρείες Trinity Events και Boats Advisor Hub & Events, το συνέδριο αναδείχθηκε ως μια πλατφόρμα για την εκτενή ανάλυση και την επισκόπηση της δραστηριότητας του yachting. Αυτό περιλάμβανε την παρουσίαση των τάσεων της αγοράς, των προκλήσεων, των ευκαιριών για ανάπτυξη και των νέων τεχνολογικών εξελίξεων.

ΠΑΝΕΛ – EXPERIENTIAL YACHTING & SEA FUN

Τα βασικά συμπεράσματα του συνεδρίου έδωσαν έμφαση στην ανάγκη για μια στοχευμένη και συνεκτική πολιτική υποστήριξης της δραστηριότητας του yachting, η οποία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει τη βελτίωση των λιμενικών δομών, την υλοποίηση νομοθετικών αποφάσεων, τη φορολογική αντιμετώπιση, την ανεπάρκεια πληρωμάτων και την ανάγκη για ενημέρωση και κατάρτιση.

ΠΑΝΕΛ – THE OWNER’S VIEW – CHARTER A BOAT

Επιπλέον, η σημασία της ανάπτυξης ναυπηγικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, η εκμετάλλευση της νησιωτικής γεωμορφολογίας για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, και η συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα επισημάνθηκαν ως κρίσιμοι παράγοντες για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης του κλάδου.

ΠΑΝΕΛ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των διαφόρων θεσμικών εκκρεμοτήτων, με την δυναμική παρουσία στο Συνέδριο, του Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παππά Ιωάννη. Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν, με πρωτοβουλία του προέδρου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεωργίου Πατέρα, να πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου 2024 κοινή συνάντηση εκπροσώπων των φορέων, με τους υφυπουργούς Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά και Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη, για τα οικονομικά και φορολογικά ζητήματα των επαγγελματικών σκαφών. Ο πρόεδρος του ΝΕΕ επεσήμανε ότι τα ζητήματα αυτά αναμένεται να εξεταστούν γρήγορα, στοχεύοντας σε άμεσα αποτελέσματα για την φετινή σεζόν.

ΠΑΝΕΛ – ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη υποδομών, όπως η κατασκευή νέων μαρίνων και η βελτίωση των υπηρεσιών λιμενικών ταμείων, καθώς και η εισαγωγή ψηφιακών εργαλείων για την ευκολία των διαδικασιών και της λειτουργίας των σκαφών, τονίστηκε ως προτεραιότητα.

ΠΑΝΕΛ – ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟ YACHTING

Στην ενότητα περί λιμενικών δομών επιβεβαιώθηκε η ανάγκη δημιουργίας περισσότερων, ενώ αναφέρθηκε το αυξημένο ενδιαφέρον και προτάσεις για κατασκευή νέων μαρινών, από τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού κ. Μύρωνα Φλουρή. Λεπτομέρειες για την πολιτική του Υπουργείου Ναυτιλίας για την ενοποίηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών Λιμενικών Ταμείων, καθώς και τη δημιουργία Τμήματος Εκπαίδευσης για το yachting, περιέγραψε ο γενικός γραμματέας Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

ΠΑΝΕΛ – ΜΠΛΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το συνέδριο επεσήμανε επίσης τη σημασία της ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης, της ανάγκης για νέες τεχνολογίες και καινοτομίες στην κατασκευή σκαφών, της εκπαίδευσης και της ασφάλειας, και της ενσωμάτωσης της “μπλε οικονομίας” στην επιχειρηματική στρατηγική του κλάδου.

ΠΑΝΕΛ – ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στις συζητήσεις για το μάρκετινγκ και το experiential yachting, οι ειδικοί τόνισαν την ανάγκη για προσαρμογή στις νέες προτιμήσεις των πελατών, επιδιώκοντας να προβάλουν το yachting ως μια “πράσινη” και ποιοτική επιλογή διακοπών.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΛΕΝΗΣ ΔΑΦΝΙΑ ΝΙΚΗΤΡΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Το Συνέδριο έκλεισε με ένα cocktail party στο εξωτικό Colonial restaurant του Golf Prive, κατά την διάρκεια του οποίου βραβεύτηκε η φοιτήτρια Ελένη Δαφνιά για τον Διαγωνισμό Σχεδίου “Design your Own Yacht” που έτρεχε μέσω του site του Συνεδρίου. Το βραβείο για τη νικήτρια ήταν ένα εισιτήριο και η διαμονή της για το Cannes Yachting festival 2024, προσφορά της εταιρείας Neptunea. Επίσης, η απόφαση των διοργανωτών να δωρίσουν μέρος των εσόδων στην Ένωση Γονέων Νοητικώς Υστερούντων Ατόμων υπογραμμίζει την κοινωνική δέσμευση και την ευαισθησία προς τον ευρύτερο κοινωνικό ιστό.

ΠΑΝΕΛ – Ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ YACHTING

ΠΑΝΕΛ – ΠΡΑΣΙΝΟ YACHTING

Με την υποστήριξη σημαντικών φορέων και χορηγών, το Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting επιβεβαίωσε τη θέση του ως κορυφαίο γεγονός για την ανταλλαγή γνώσεων, την προώθηση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων στον κλάδο του yachting στην Ελλάδα. Η ήδη ξεκινημένη προετοιμασία για το επόμενο συνέδριο το 2025 υπόσχεται να φέρει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για συζήτηση, ανάπτυξη και καινοτομία στον τομέα.

ΣΕΒΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΟΣ – ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΣΕΒΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ – ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Terra Magazine

Terra Magazine

Το Terra Magazine είναι ένα online ημερολόγιο με προσωπικές ιστορίες γεμάτες περιπέτεια, ταξίδια και εικόνες. Είναι η γραμμή εκκίνησης για την επίτευξη μοναδικών κατορθωμάτων. Είναι ολόκληρος ο κόσμος μέσα από λέξεις και unique φωτογραφίες!

Leave a Reply