Α ν αγαπάτε τη φύση και η εξερεύνηση είναι παιχνίδι σας, τότε ένα Road trip με Van είναι το οξυγόνο σας.

Η ανάσα εξόρμησης που έχετε ανάγκη για να ξεκουραστείτε και να έρθετε πιο κοντά στο σπίτι όλων μας, το περιβάλλον ή αλλιώς τον Πλανήτη Γη. Μπορεί να αισθάνεστε ότι η #VanLife σας περιμένει, όμως, προτού το δοκιμάστε, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τα απαραίτητα. Ιδού!

Πρώτο Road Trip με Van: 5 Tips που πρέπει να γνωρίζεις

1. Γνωρίστε τη διαδρομή σας

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν λύσετε το χειρόφρενο και ξεκινήσετε είναι να έχετε χαράξει τη διαδρομή σας. Σε χάρτη ή σε εφαρμογή στο κινητό. Ένα βήμα απαραίτητο για να είστε σίγουροι ότι θα φτάσετε από το σωστό δρόμο στον προορισμό σας.

Αν δεν έχετε πολύ χρόνο – πράγμα απολύτως λογικό – και η διαδρομή δεν είναι και τόσο σύντομη, δοκιμάστε να προχωρήσετε στάση – στάση. Από το σπίτι μέχρι το πρώτο stop, από το πρώτο μέχρι το δεύτερο, από το δεύτερο μέχρι το επόμενο. Αν θέλετε να βιώσετε αυτή την new-age εμπειρία με old-school τρόπο, οι χάρτες σε κλασικό χαρτί είναι μονόδρομος. Και ένα τέλειο ματσάρισμα για την απαραίτητη insta αισθητική των φωτογραφιών σας.

2. Το νερό και τα μάτια σας

Όπως στην πεζοπορία, έτσι και στο ταξίδι με Van πρέπει να ρυθμίσετε το νερό που θα χρειαστείτε. Γιατί, οι στάσεις δεν είναι τόσο συχνές όσο οι φορές που θα νιώσετε αφυδατωμένοι. Αν και ο γενικός κανόνας θέτει ως ελάχιστο όριο τα 50 λίτρα νερού, ρίξτε μία προσεκτική ματιά στην ποσότητα που μπορεί να αποθηκεύσει το βαν. Εκτός, όμως, από τη διαδρομή, μην ξεχνάτε ότι νερό θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας και τη στιγμή που θα κατεβείτε για ορειβασία ή περπάτημα πολλών ωρών και ακόμα περισσότερων χιλιομέτρων.

Μικρά μπουκαλάκια μαζί σας (ιδανικά παγούρια που διατηρούν το νερό στη θερμοκρασία που θέλετε). Σε περίπτωση που το βαν σας διαθέτει και ντουζιέρα, αυξήστε τα λίτρα νερού που θα πάρετε μαζί σας για ευνόητους λόγους ή προμηθευτείτε τα σωστά μπουκάλια για… ανεφοδιασμό.

Πρώτο Road Trip με Van: 5 Tips που πρέπει να γνωρίζεις

3. Η υγιεινή είναι η μισή αρχοντιά

Είτε το βαν σας διαθέτει ντους είτε όχι, η προσωπική υγιεινή και η ευρύτερη καθαριότητα αποτελούν ζητήματα που θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί. Για το καλό το δικό σας και… όσων είναι στην παρέα σας. Και τι συμβαίνει όταν ο Μωάμεθ δεν πάει στο βουνό; Πάει το τελευταίο στον πρώτο. Κάτι ανάλογο μπορείτε να κάνετε και με το ντους. Στην αγορά, αν ψάξετε καλά, θα βρείτε μία ντουζιέρα σε pocket size κλεισμένη εντός μίας σκηνής. Έτσι, και κανείς δεν θα σας δει και εσείς θα βλέπετε τη φύση όσο εξαφανίζετε μικρόβια και ιδρώτα.

4. Με το φαγητό, τι γίνεται;

«Το να ταξιδεύεις με βαν είναι σαν να πηγαίνεις διακοπές με το σπίτι σου μαζί» υποστηρίζουν οι έμπειροι εξερευνητές. Και άδικο δεν έχουν. Επειδή, λοιπόν, το φαγητό είναι σημαντικό – ειδικά μετά από μία ολόκληρη ημέρα εξερεύνησης και πεζοπορίας και όχι τόσο δύσκολο να το ετοιμάσει κανείς – ανάλογα φυσικά τις μαγειρικές του ικανότητες. Επειδή το ψυγείο είναι μικρό, επιλέξτε φρέσκα προϊόντα που καταναλώνονται εντός λίγων ημερών, όπως φρούτα και λαχανικά, ψωμί και είδη αρτοποιίας, μαρμελάδες. Αποφύγετε φαγητά που καταναλώνουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια, όπως τα ζυμαρικά.
Μην ξεχνάτε ότι με ελάχιστα υλικά μπορείτε να φτιάξετε μερικά τέλεια σνακ, όπως Pancakes, καθώς και για ό,τι σας λείπει θα βρείτε ένα παντοπωλείο στα πλαίσια της διαδρομής. Εγγυημένα.

Πρώτο Road Trip με Van: 5 Tips που πρέπει να γνωρίζεις

5. Και πού θα κοιμηθούμε;

Εκτός από τον απαραίτητο εξοπλισμό, όταν φτάνουμε στο θέμα του ύπνου, θα πρέπει να βρείτε και το κατάλληλο σημείο για να «παρκάρετε» το βαν και να ξεκουραστείτε. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, πρώτα από όλα ότι δεν έχετε σταματήσει σε σημείο που γίνεται camping, καθώς και ότι η περιοχή είναι ασφαλής. Για το τελευταίο, εμπιστευτείτε τις σωστές εφαρμογές, την όραση, την εμπειρία και το ένστικτο σας. Φυσικά, πριν κοιμηθείτε, κλειδώστε καλά την πόρτα και τα παράθυρα.

Enjoy It!

Νίκος Κοντομήτρος

Νίκος Κοντομήτρος

Κοσμικά, πολιτιστικά, γεύση, ταξίδι. Sites, Social Media, Events. Θα με βρεις κάπου ανάμεσα. Και, φυσικά, στο Terra! Γιατί, αν υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα παραπάνω είναι οι εμπειρίες που μένουν στο τέλος. Επιβιβάσου στον κόσμο (μας).

Leave a Reply