Η νότια ακτογραμμή της Αττικής εξελίσσεται σε ανεκτίμητο θησαυρό, με μικρά και μεγάλα διαμαντάκια που επανασυστήνουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα ως έναν κορυφαίο μητροπολιτικό πόλο έλξης, που μας καλεί
να απολαύσουμε την ομορφιά
της ζωής όλον τον χρόνο

 

Έλενα Μαθιοπούλου

Επενδύσεις μεγατόνων, νέες αφίξεις πολυτελών ξενοδοχείων και καταστημάτων και mega projects προς υλοποίηση, η δαντελωτή ακτογραμμή των εξήντα χιλιομέτρων που ξεκινά από τον Πειραιά και καταλήγει στο Ακρωτήριο του Σουνίου, δημιουργεί ένα πολυσυλλεκτικό μωσαϊκό ευζωίας που απογειώνει την αίγλη της Αθηναϊκής Ριβιέρας ακόμα πιο ψηλά.

Η νέα Μαρίνα Αλίμου

Το δικό μας Μονακό

Το διαμάντι του στέμματος αυτό το καλοκαίρι είναι η νέα Astir Marina, που έχει ήδη γίνει talk of the town, με τις πρώτες εντυπωσιακές θαλαμηγούς να κάνουν ποδαρικό, τοποθετώντας την ευρύτερη περιοχή στο προσκήνιο του παγκόσμιου elite yachting και high-end shopping. Με σύγχρονη niche αισθητική και λιτό, αλλά εντυπωσιακό σχεδιασμό που αποπνέει την ανεπιτήδευτη πολυτέλεια που αρμόζει στο Astir Palace, η αναβαθμισμένη μαρίνα δεν είναι μόνο ένα σύγχρονο hub για super yachts που ανεβάζει το επίπεδο της Ελλάδας ανάμεσα σε ανταγωνίστριες χώρες της Μεσογείου. Είναι και μια ζώνη αναψυχής και κοσμοπολιτισμού που αναμένεται να συγκεντρώσει κορυφαία brands πολυτελείας (όπως Loro Piana, Bottega Veneta, Dior, Louis Vuitton, Gucci, αλλά και τη θρυλική μιλανέζικη pasticceria Cova), προσελκύοντας τους big spenders με μία ολοκληρωμένη ταξιδιωτική πρόταση που συνδυάζει την ελληνική φύση με high-end υπηρεσίες και διαμονή στο πολυτελές σύμπαν του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Στο πιο προνομιακό κομμάτι της Αττικής, η πρωτοτυπία, η ιδιωτικότητα και η πολυτέλεια γίνονται ένα με τον παλμό της πόλης και την κοσμοπολίτικη διάθεση.

Astir Marina

Η επόμενη πολυαναμενόμενη ανάπλαση είναι αυτή της Μαρίνας Αλίμου, ένα φιλόδοξο project που θα ενισχύσει τη φυσιογνωμία της παραλιακής, αναδεικνύοντας το θαλάσσιο αστικό τοπίο στα πρότυπα ευρωπαϊκών μητροπόλεων. Με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2025, η νέα μαρίνα θα αποτελέσει έναν ακόμα προορισμό της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με τα έργα στη χερσαία ζώνη να προβλέπουν την ανάπτυξη περίπου 18.000 τ.μ. σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν εστιατόρια, πολυτελή ξενοδοχεία, γραφεία και καταστήματα. Σύμφωνα με τα σχέδια της ανάπτυξης, η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου θα περιλαμβάνει εκτεταμένα σημεία πρασίνου, πλατείες, πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους, αποκτώντας ταυτόχρονα και πολιτιστικό αποτύπωμα, καθώς εδώ θα στεγαστεί η πλούσια σε έργα του 20ού αιώνα Δημοτική Πινακοθήκη.

Η νέα Μαρίνα Αλίμου

Μένοντας στο κομμάτι των μαρινών, του yachting αλλά και του luxury lifestyle, η τελευταία πινελιά αναμένεται να μπει από τη Μαρίνα του The Ellinikon. Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, το αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο που θα συνδέει αρμονικά την πόλη με τη θάλασσα, θα φιλοξενεί καταστήματα σε ένα περιβάλλον απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και θα προσφέρει 310 θέσεις ελλιμενισμού σε έναν παραθαλάσσιο προορισμό, ιδανικό για όσους ταξιδεύουν στις ακτές της Μεσογείου. Κατά μήκος της μαρίνας, η Riviera Galleria θα παρέχει την απόλυτη εμπειρία αγορών και ψυχαγωγίας, ενώ ο εμβληματικός «πράσινος» οικιστικός ουρανοξύστης Riviera Tower, με θέα τη μαρίνα, θα θέσει νέες βάσεις για την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της περιοχής.

Η νέα Μαρίνα Αλίμου

Καταφύγια ευζωίας

Στον τομέα της πολυτελούς διαμονής, το One&Only Aesthesis, που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το φθινόπωρο του 2023, στην έκταση που έγραψαν επί χρόνια τα θρυλικά Αστέρια Γλυφάδας μία άλλη εξαιρετικά σημαντική ξενοδοχειακή ιστορία, υπόσχεται να ξεδιπλώσει έναν κόσμο νοσταλγικού glam, με αύρα που εμπνέεται από τη χρυσή εποχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας και την ιστορικότητα του σημείου. Απλωμένο σε μια έκταση άνω των 250 στρεμμάτων με ελάχιστη δόμηση, απόλυτα εναρμονισμένο με τη φύση, το εντυπωσιακό resort προσφέρει σε Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες την ευκαιρία να βιώσουν την πραγματική μαγεία της Ριβιέρας, σε υπερπολυτελή δωμάτια και εικονικές βίλες που στήνουν το ιδανικό σκηνικό με όλα όσα αναζητά κάθε σύγχρονος ταξιδιώτης. Στο κομμάτι της γεύσης, η γαστρονομική ταυτότητα των εστιατορίων του θα έχουν ως αφετηρία τη δημιουργική ελληνική κουζίνα, σύμφωνα με τις αρχές της εντοπιότητας και της εποχικότητας, ενώ το spa θα είναι ταυτόσημο της απόλυτης χαλάρωσης και ευεξίας. (oneandonlyresorts.com)

Με άρωμα από τη δεκαετία του ’60 ανοίγει τον Οκτώβριο το One & Only Aesthesis, μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Στα ήδη υπάρχοντα ξενοδοχεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας έρχονται να προστεθούν και νέες επιλογές διαμονής. Εκτός από τα 4 ξενοδοχεία που θα περιλαμβάνει η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό -ένας επιπλέον «μαγνήτης» που θα βάλει όλο το παραλιακό μέτωπο στον τουριστικό χάρτη- προς την Αθηναϊκή Ριβιέρα, και συγκεκριμένα στο Σούνιο, έστρεψε το ενδιαφέρον της και η ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Brown Hotels. Στο πλαίσιο της αναγέννησης εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου σε μια έκταση 33 στρεμμάτων, στην περιοχή Πούντα Ζέζα, η αλυσίδα σχεδιάζει τη δημιουργία παραθαλάσσιου resort 4 αστέρων, του Isla Brown Sounio, δυναμικότητας 179 δωματίων και σουιτών με συνεδριακές υποδομές, εγκαταστάσεις spa, γυμναστήριο, πισίνα, παιδότοπο και καταστήματα.

Νέες ξενοδοχειακές αφίξεις και luxury projects ενισχύουν τη Ριβιέρα, αποτελώντας έναν επιπλέον «μαγνήτη» που θα βάλει ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο στον τουριστικό χάρτη

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται και η επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ της Grivalia Hospitality για τη δημιουργία του ultra-luxury glamping project στη Βούλα. Με ορίζοντα ολοκλήρωσης τις αρχές του 2024, θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας 70-80 επισκεπτών, ενώ εκεί θα δημιουργηθεί και το πρώτο private members club των νότιων προαστίων, με αθλητικές εγκαταστάσεις, spa, εστιατόρια και άλλα προνόμια και παροχές.
Μέχρι στιγμής έχει παραδοθεί το The C, το πρώτο μέρος της πολυαναμενόμενης 5στερης εμπειρίας glamping, το οποίο συστήνεται ως ένα εναλλακτικό concept που συνδυάζει γεύση, μουσική και φύση σε ένα μοναδικό παραθαλάσσιο hot spot. Εμπνευσμένο από φόρμες και φιγούρες της φύσης, το σκηνικό εκπέμπει μια χαλαρή πολυτέλεια που κινείται ανάμεσα σε αναπαυτικά sunbeds και ατμοσφαιρικά gazebos, σε μία καλοσχεδιασμένη παραλία με πλούσια βλάστηση. Στο signature lounge area, εκλεκτά καλοκαιρινά ροζέ κρασιά ρέουν άφθονα δίπλα σε tailored cocktails, ενώ το εστιατόριο προτείνει κάθε στιγμή της ημέρας ένα δημιουργικό γαστρονομικό ταξίδι με μεσογειακές επιρροές. (thec.gr)

The dining factor

Στα γαστρονομικά δρώμενα τώρα, στο μισελινάτο σύμπαν του Delta Restaurant, στον 5ο όροφο του ΚΠΙΣΝ, το χαρισματικό δίδυμο Γιώργος Παπαζαχαρίας – Θάνος Φέσκος ανανέωσε το πρωτοποριακό μενού degustation, ξεχωρίζοντας για μία ακόμα φορά για τις καινοτόμες τεχνικές, τον σεβασμό προς την πρώτη ύλη, αλλά και τη zero waste νοοτροπία που διέπει τη λειτουργία του εστιατορίου. Με βασικό αξίωμα «καμία απώλεια – καμία σπατάλη», το πολυβραβευμένο εστιατόριο, που πρόσθεσε στις διακρίσεις του ένα ακόμα βραβείο από τα Mediterranean Special Awards 2023 του LA LISTE, υιοθετεί ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας που σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, στη συνείδηση του κοινού, τη σημασία της αειφορίας στη γαστρονομία. (deltarestaurant.gr)

Λίγο πιο κάτω, στο Παλαιό Φάληρο, το Upon στην πλατεία Ντάβαρη καταθέτει μια πιο χαλαρή πρόταση στην εστιατορική σκηνή των νοτίων. Ο σεφ Γρηγόρης Κίκης, συνιδιοκτήτης του Hervé, του fine dining εστιατορίου με τη σφραγίδα του Ερβέ Προνζάτο, δημιούργησε έναν οικείο και μοντέρνο χώρο που σερβίρει από εκλεκτούς καφέδες και brunch μέχρι μεσημεριανό και βραδινό, συνοδεία εκλεκτών κοκτέιλ και κρασιών, που «ξεκουράζονται» στην walk-in κάβα του μαγαζιού με πληθώρα ετικετών από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Με τον Θοδωρή Καράι να εκτελεί χρέη head chef, το Upon προσφέρει ένα comfort διεθνές μενού με αγαπημένα signature πιάτα, όπως smash burger, vitello tonnato, σεβίτσε λαβράκι, κεφτεδάκια, flat bread με pulled pork και γεμιστά κανελόνια. (Δημοκρατίας 33, Παλαιό Φάληρο)

Το brand name Αθηναϊκή Ριβιέρα, πάνω στο οποίο θεμελιώνεται η αναγέννηση του παραλιακού μετώπου, λειτουργεί ως πόλος έλξης επενδυτών, επιχειρηματιών, βαρύτιμων brands εστίασης και φιλοξενίας και ταξιδιωτών απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης

Για τους φανατικούς κρεατοφάγους, δύο νέες αφίξεις στη Γλυφάδα προτείνουν μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία για τους λάτρεις της καρνιβορικής κουζίνας.

Στην οδό Κύπρου, το DB.One, το νέο premium steak house των νοτίων, απευθύνει πρόσκληση στο κοινό σε μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία με πρωταγωνιστές τις εξαιρετικές πρώτες ύλες από Αμερική, Αυστραλία και Ιαπωνία. Τα ηνία της κουζίνας έχει ο σεφ Ulas Tunc, πρώην head chef του «Nusr-Et» σε Μύκονο και Ντουμπάι, που επανασυστήνεται στο αθηναϊκό κοινό μέσα από το πρωτότυπο concept restaurant, δημιουργώντας γαστρονομικά αριστουργήματα. Ο επισκέπτης του DB.One επιλέγει το κρέας της αρεσκείας του πριν αυτό «επεξεργαστεί» καταλλήλως από τους δεξιοτέχνες της κουζίνας, που έχουν εμπειρία και εξειδίκευση στην καρνιβορική γαστρονομία, με απώτερο στόχο να φτάσει στο τραπέζι του στην καλύτερη δυνατή υφή και, ασφαλώς, γεύση. (db.one)

Beastalis

Εξίσου δυνατή καρνιβορική εμπειρία επιφυλάσσει και το Beastalis στην αρχή της οδού Κύπρου. Στον νέο προορισμό για meat-lovers στη Γλυφάδα, ο Γιάννης Μπισταλής, με μακρά προσωπική εμπειρία και βαθιές γνώσεις στον χώρο, έφερε στην περιοχή ένα νέο και ξεχωριστό γαστρονομικό concept, αυστηρά για λάτρεις του είδους. Εδώ θα απολαύσετε το κρέας στην πιο ποιοτική μορφή του, ψημένο με μοναδικές τεχνικές, πολλές εκ των οποίων δεν συναντάς συχνά, ενώ την ίδια στιγμή, στη μεγάλη και καλοστημένη αίθουσα που διατίθεται για private dining, διοργανώνονται συχνά events και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας. (beastalis.com)

Δυνατές γαστρονομικές αφίξεις μετατρέπουν 
την Αθηναϊκή Ριβιέρα, για ένα ακόμα
καλοκαίρι, στο απόλυτο meeting-point.

Η επόμενη άφιξη στη Λίμνη Βουλιαγμένης αποτελεί έναν ακόμα καλό λόγο για να θαυμάσετε από κοντά αυτό το γεωλογικό θαύμα της φύσης. Εκτός από την αναζωογονητική βουτιά στα υφάλμυρα νερά της που αποτελεί μια ολιστική εμπειρία ευεξίας, το εστιατόριο Abra Ovata υποδέχτηκε το φετινό καλοκαίρι με executive chef τον John Σκοτίδα, μετατρέποντας τη λίμνη σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό. Με γαλήνιες αποχρώσεις του πράσινου, primitive λεπτομέρειες και ένα ολοκαίνουργιο tree bar, το εστιατόριο υπόσχεται μια εμπνευσμένη εμπειρία διεθνών προδιαγραφών με δημιουργικές προτάσεις του ταλαντούχου chef, ο οποίος συνδυάζει με μαεστρία και ισορροπία την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με λατινοαμερικάνικες και ασιατικές νότες και υφές, αποτυπώνοντας σε signature πιάτα την πολυδιάστατη γαστρονομική φιλοσοφία του. (abraovata.gr)

Για θαλασσινές γεύσεις και cocktails με θέα θάλασσα, το Joyster στη Βουλιαγμένης έχει δημιουργήσει έναν όμορφο, εξωτικό χώρο που θυμίζει νησί. Προσφέροντας μια fusion εμπειρία, ο σεφ Βαγγέλης Λεούσης επιμελήθηκε το μενού με ολόφρεσκα υλικά και συνταγές που συνδυάζουν αρώματα και γεύσεις Μεσογείου, Περού και Ιαπωνίας, ενώ οι bartenders του Joyster προτείνουν signature cocktails με must try πιάτα, όπως το Tuna tataki με λεπτοκομμένες φέτες από φιλέτο τόνου και επικάλυψη seasame seeds, αλλά και το εξαιρετικό Hamachi ceviche, μαγιάτικο μαγειρεμένο με την παραδοσιακή μέθοδο της περουβιανής κουζίνας, μαριναρισμένο με κόλιανδρο και chilli. (Λεωφ. Ποσειδώνος 15, Βουλιαγμένη)

Πειραιάς: η επόμενη μέρα

Piraeus Port Plaza

Piraeus Port Plaza

Στον ανανεωμένο Πειραιά οι αναπλάσεις και τα κατασκευαστικά έργα που γίνονται και δρομολογούνται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ανοίγουν μια νέα σελίδα ανάπτυξης. Μετά την πρόσφατη ανάπλαση του Μικρολίμανου που έδωσε νέα πνοή στην περιοχή, σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ακτής Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή, με το project να εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με συνολικό προϋπολογισμό 25 εκατομμύρια ευρώ. Το «λίφτινγκ» στην Πειραϊκή προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου, δημόσιου χώρου για τους πεζούς και τους ποδηλάτες με ποδηλατική διαδρομή κατά μήκος της ακτής, διάδρομο στην ακτή για θέαση του Κονώνειου Τείχους από τη θάλασσα και ειδικό φωτισμό ανάδειξής του, δημιουργία ραμπών για την εξασφάλιση πρόσβασης ΑμεΑ σε σημεία του Τείχους, ενώ θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές που θα εξυπηρετήσουν τη λειτουργία των καταστημάτων. Εκτός από τη βελτίωση της αστικής εικόνας της πόλης, η ανάπλαση αναμένεται να προσδώσει πολιτιστική, τουριστική και επιχειρηματική αξία στην περιοχή της Πειραϊκής, όπως εξάλλου και ο επανασχεδιασμός των εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, που αποτέλεσε τον πυρήνα της αναγέννησης της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, παράλληλα με την αναμόρφωση του λιμανιού.

Ο Πύργος του Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του Πύργου του Πειραιά, ένα από τα μεγαλύτερα έργα real estate στην περιοχή, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους. Ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο στην αφετηρία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στην καρδιά του μεγαλύτερου επιβατικού λιμανιού της Ευρώπης, ο Πύργος αντιπροσωπεύει τις πιο καινοτόμες, τελευταίας τεχνολογίας «πράσινες» πρακτικές. Με 22 ορόφους και ύψος 88μ., θα είναι ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της Ελλάδας που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Το έργο προορίζεται για χρήση γραφείων, εμπορικών καταστημάτων και χώρων εστίασης σε συνολική δομημένη επιφάνεια 34.623,74 τ.μ. Στο ισόγειο και στον 1ο όροφο του Πύργου έχει κλείσει θέση η βρετανική αλυσίδα JD Sports, εκ των κορυφαίων sportswear και outdoor retail groups στον κόσμο, ενώ έχουν κλείσει οι συμφωνίες και με το premium γυμναστήριο Athlesis, που θα δημιουργήσει σχετικές εγκαταστάσεις στον 3ο και 4ο όροφο, καθώς και με την Nice n Easy, η οποία έχει μισθώσει το μεγαλύτερο μέρος του 3ου ορόφου για τη δημιουργία χώρων εστίασης. 
(piraeustower.gr)

Terra Magazine

Terra Magazine

Το Terra Magazine είναι ένα online ημερολόγιο με προσωπικές ιστορίες γεμάτες περιπέτεια, ταξίδια και εικόνες. Είναι η γραμμή εκκίνησης για την επίτευξη μοναδικών κατορθωμάτων. Είναι ολόκληρος ο κόσμος μέσα από λέξεις και unique φωτογραφίες!

Leave a Reply