Έ χει προσπαθήσει κανείς να κάνει ποδήλατο πάνω από 3.500 χιλιόμετρα σε επτά μέρες; Ο Matthieu Bonne το έκανε και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ!

Ο Βέλγος αθλητής έχει κάνει πολλά extreme challenges και πάντα ψάχνει να βρει τα όρια του επιτεύξιμου. Είναι λάτρης των extreme sports και θέλει να πετυχαίνει πάντα ό,τι φαίνεται ακατόρθωτο. Ο Bonne έχει στην ιστοσελίδα του μια σειρά από επιτυχίες σε αθλήματα δράσης και δηλώνει για τον εαυτό του εκεί ότι είναι “adventurer” με μεγάλο πάθος για τα ταξίδια και για τις νέες προκλήσεις, στα οποία μπορεί να ξοδέψει άφθονη ενέργεια.

Τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει μια σειρά από δύσκολα challenges και αναζητά πάντα για μοναδικές εμπειρίες μέσω του αθλητισμού. Μεταξύ άλλων, έχει ήδη κολυμπήσει 65 χιλιόμετρα γύρω από τις ακτές του Βελγίου, αλλά και έχει κάνει οχτώ αγωνίσματα τριάθλου σε οχτώ μέρες σε οχτώ διαφορετικά μέρη στα Κανάρια νησιά!

«Ένα ταξίδι χιλιάδων μιλίων ξεκινά με μία μόνο πεταλιά»

Στα τέλη Μαρτίου, πέτυχε ένα νέο challenge και κατέρριψε αμέσως ένα μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ. Ταξίδεψε στην Αμερική με στόχο να κάνει πάνω από 3590 χιλιόμετρα για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, και έκανε τελικά ποδήλατο 3619,72 χιλιόμετρα σε μόλις 7 ημέρες. Αυτό ήταν κάτι απίστευτα δύσκολο και για αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Αυτό ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ».

Ο Bonne κάλυψε κατά μέσο όρο 517 χιλιόμετρα την ημέρα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ κατά 29 χιλιόμετρα. Κάθε μέρα, έκανε ποδήλατο περίπου 17-19 ώρες, ενώ την τελευταία μέρα, περισσότερο ακόμη από 20 ώρες.

Η απόσταση των 517 χιλιομέτρων είναι πάνω από δύο φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τα ετάπ του Γύρου της Γαλλίας κατά μέσο όρο, που συμμετέχουν οι καλύτεροι ποδηλάτες παγκοσμίως.

Φυσικά, η ένταση και η δύναμη για να πετύχει τον στόχο του, δεν είναι ίδια με ένα αγώνα, που εκεί παίζει μεγάλο ρόλο και η τακτική. Πέρα από τα πολλά χιλιόμετρα, η κακοκαιρία επηρέασε τον Bonne, ο οποίος είχε επιλέξει την Αριζόνα για να κάνει το ρεκόρ του, γιατί ο καιρός εκεί είναι συνήθως πολύ καλός, κάτι που δεν ίσχυε τις ημέρες του εγχειρήματός του.

Η 5μελής ομάδα support που τον ακολουθούσε φρόντιζε για την αναγκαία τροφοδοσία του, καθώς και να καλύπτει φωτογραφικά το εγχείρημα. Οι προκλήσεις όσο περνούσαν οι μέρες γίνονταν όλο και πιο απαιτητικές, όπως την 5η ημέρα που το φαγητό πια ήταν μια δύσκολη διαδικασία και όλο το κορμί του πραγματικά πονούσε, όπως περιέγραφε στη σελίδα του. «Σήμερα θα είναι άλλη μια σκληρή μέρα ποδηλασίας μέχρι τις 23:59 με στόχο να διανύσω 500+ χλμ. και να πέσω για ύπνο από τις 0:30 έως τις 3:00», έγραψε σε μια από τις αναρτήσεις του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matthieu Bonne 🔱 (@matthieu_bonne)


Ο Βέλγος ανέφερε στις δηλώσεις του ότι: «Αυτό είναι μακράν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ. Ειδικά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Ήταν επίσης σωματικά εξαντλητικό. Είχαμε επιλέξει συγκεκριμένα την τοποθεσία στην Αριζόνα, επειδή συνήθως δεν έχει πολύ αέρα και οι βροχοπτώσεις είναι λίγες, αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε την φύση. Αν δεν μπορούσα να κάνω ποδήλατο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, τότε θα έχανα χρόνο, στον οποίο θα μπορούσα να διανύσω και άλλα χιλιόμετρα. Όμως, ο στόχος ήταν να σπάσω το ρεκόρ και τα κατάφερα!».

Matthieu Bonne support team
Aris Katsidis

Aris Katsidis

Eίμαι απόφοιτος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα μηχανοκίνητα, η ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ ήταν πάντα και παραμένουν ακόμη στα ενδιαφέροντα μου και προσπαθώ να τα υπηρετήσω όσο τα καλύτερο γίνεται από όποιο πόστο μπορώ.

Leave a Reply