Τ ο 2020 ήταν αναμφισβήτητα μία περίεργη χρονιά για όλους μας. Ήταν μία χρονιά που το «δεδομένο» για τον καθένα μας έγινε πια απαγορευμένο. Έτσι λίγο – πολύ, όλοι βρήκαμε διαφορετικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτό που συμβαίνει, και για πολλούς από εμάς, ο σημαντικότερος τρόπος ήταν η διέξοδος στη φύση.

Μέσα από το σύντομο αλλά πολύ εμψυχωτικό βίντεό του, ο Νίκος Κυριαζής παρουσιάζει κάποια μέρη που λίγο καιρό πριν δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχουν δίπλα στην πόλη του. Όπως μας είπε: «είναι μέρη που σου υπενθυμίζουν την αξία και τη σημασία της φύσης στην ψυχολογία του ανθρώπου. Μέρη που βρίσκονται μόλις 10-15 χλμ. μακριά από το κέντρο της πόλης μας».

Πανοραμική λήψη της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του βίντεο «Lockdown Vol2». Συγκεκριμένα βρισκόμαστε στο δάσος του Σέιχ Σου, σε ένα σημείο με θέα σχεδόν όλη την πόλη. Για να φτάσει κανείς στο συγκεκριμένο σημείο θα χρειαστεί να περπατήσει/τρέξει μόλις 3.5km από την γέφυρα Περραιβού (πολύ γνωστό σημείο εκκίνησης στο δάσος Σέιχ Σου).
Λατρεύει να περνάει χρόνο στη φύση και ως κινηματογραφιστής του αρέσει να αναδεικνύει τις ομορφιές του τόπου του. Μάλιστα, αυτήν την περίοδο του κορονοϊού που δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις, έχει εστιάσει στην ανάδειξη τοποθεσιών κοντά στην πόλη του, την Θεσσαλονίκη.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό το βίντεο για μένα γιατί μοιράστηκα την εμπειρία της περιπέτειας με δικούς μου ανθρώπους, ανθρώπους που αγαπάνε την φύση και με βοήθησαν να αποτυπώσω την εμπειρία τους με τον δικό μου τρόπο»

Στα μέρη που μας ταξιδεύει με το όμορφο ταινιάκι του ο Νίκος είναι ο Χορτιάτης, το δάσος του Σέιχ Σου, η Λίμνη του Τριαδίου, το όρος Σιβρή στο Ωραιόκαστρο, το Ρέμα Βαθύλακκου κάτω από τον Χορτιάτη!

Απολαύστε μαζί μας το βίντεο…

Ο Νίκος Κυριαζής μένει στη Θεσσαλονίκη, είναι 34 χρονών, filmmaker/φωτογράφος. Ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο και πρόσφατα ανακάλυψε ότι μπορεί να συνδυάσει τις αγαπημένες του δραστηριότητες όπως είναι η κινηματογράφηση/φωτογραφία με το τρέξιμο και την φύση φτιάχνοντας -όποτε βρίσκει ελεύθερο χρόνο – διάφορα βίντεο.

Ακολουθήστε τον στο κανάλι του στο Youtube https://bit.ly/2vVNxr6

Instagram ► www.instagram.com/nick.kiriazis

Facebook ►www.facebook.com/Nickkiriaz/

Terra Magazine

Terra Magazine

Το Terra Magazine είναι ένα online ημερολόγιο με προσωπικές ιστορίες γεμάτες περιπέτεια, ταξίδια και εικόνες. Είναι η γραμμή εκκίνησης για την επίτευξη μοναδικών κατορθωμάτων. Είναι ολόκληρος ο κόσμος μέσα από λέξεις και unique φωτογραφίες!

Leave a Reply