Η στιγμή που ο ήλιος δύει τρυφερά σε καταγάλανα νερά είναι ίσως μία από τις πιο αξιομνημόνευτες κάθε καλοκαιριού. Τότε που οι ακτίνες του γαλήνια αποδυναμώνονται, αλλάζουν χρώμα και η ενέργεια του χαμηλώνει δημιουργώντας το πολυφωτογραφημένο ηλιοβασίλεμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η θέαση του σε ορισμένα νησιά – όπως παραδείγματος χάρη στη Σαντορίνη – συγκαταλέγεται ανάμεσα στις εμπειρίες που κάθε επισκέπτης οφείλει – έστω μία φορά στη ζωή του – να καταγράψει μέσα του. Επειδή, όμως, οι αποδράσεις στα νησιά δεν είναι πλέον τόσο εύκολο – για πολλούς λόγους – να πραγματοποιούνται συχνά, βρήκαμε μερικές παραλίες στην Αττική για μαγικό (sic) ηλιοβασίλεμα δίπλα μας.

ηλιοβασίλεμα αττική παραλίες

Ανάβυσσος

Δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να συνθέσει το ιδανικό ηλιοβασιλεματί σκηνικό. Σε απόσταση μικρή από την Αθήνα, η παραλία της Αναβύσσου διαθέτει ονειρεμένο φόντο, αμμώδη ακτή και μία θαλάσσια οπτική που θυμίζει καμβά ζωγραφικής, πάνω στον οποίο το ηλιοβασίλεμα δύει γλυκά και εντυπωσιακά. Αν βρεθείτε εκεί το Σαββατοκύριακο, φροντίστε να είστε στην παραλία από νωρίς.

Καβούρι

Είναι ίσως η αγαπημένη παραλία των απανταχού Αθηναίων για βραδινό μπάνιο – τότε που ο ήλιος έχει σταματήσει να ανεβάζει ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία του σώματος και το αεράκι θυμίζει κυκλαδίτικο μελτέμι. Το Καβούρι, μπορεί τις ώρες αιχμής να είναι γεμάτο από κόσμο και να δυσκολεύεσαι ακόμη και καρέκλα να βρεις, όμως, τη στιγμή του ηλιοβασιλέματος ηρεμεί και ένα είναι σίγουρο: θα βρεις χώρο μπροστά στη θάλασσα για βουτιά την ώρα που ο ήλιος εξαφανίζεται.

Αστέρας Βουλιαγμένης

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον Αστέρα, αυτό το σχεδόν θεϊκό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας – που ανανεώθηκε και μόλις απέκτησε μία ολόφρεσκη αγορά, στο οποίο ο ήλιος μάς αποχωρίζεται με τρόπο συναισθηματικό κάθε φορά που φτάνει η στιγμή της δύσης του. Ε, όπως και να το κάνουμε, το να ατενίζεις παράλληλα το φαινομενικά απέραντο της πιο θερινής περιοχής της πρωτεύουσας έχει άλλη αίγλη.

ηλιοβασίλεμα αττική παραλίες

Πόρτο Γερμενό

Ξακουστή όσο λίγες για τα ηλιοβασιλέματά της, η μεγάλη κεντρική παραλία στο Πόρτο Γερμενό κοιτάζει… κατάματα τη δύση με τον κλειστό κολπίσκο να ματσάρεται εκπληκτικά με τον ήλιο καθώς αποχαιρετά τη μέρα. Μία γουλιά από το αγαπημένο σας ποτό – απολαύστε υπεύθυνα – και καλό σας καλοκαίρι!

Σούνιο

Τελευταίο – για λόγους αυτονόητου – στη λίστα μας, πρώτο στην καρδιά όλων εκείνων που αγαπούν να κινηματογραφούν τον ήλιο όσο δύει με φόντο τον επιβλητικό ναό του Ποσειδώνα. Το Σούνιο έχει τη δική του σαγήνη, εκείνη που συντίθεται από το κράμα σύγχρονης υδάτινης αύρας και ανόθευτης ιστορικότητας.

Νίκος Κοντομήτρος

Νίκος Κοντομήτρος

Κοσμικά, πολιτιστικά, γεύση, ταξίδι. Sites, Social Media, Events. Θα με βρεις κάπου ανάμεσα. Και, φυσικά, στο Terra! Γιατί, αν υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα παραπάνω είναι οι εμπειρίες που μένουν στο τέλος. Επιβιβάσου στον κόσμο (μας).

Leave a Reply