Π ιο εύκολο στην εκμάθηση και την ισορροπία από το Windsurf ή την γνωστή ιστιοσανίδα και πιο προσιτό εργονομικά από το Kitesurfing, μιας και το πανί του είναι στερεωμένο σε μεγάλες γραμμές, το Snow Wing έχει καταφέρει ήδη να κερδίσει αρκετούς φανατικούς των θαλάσσιων extreme sports.

Αυτή τους, όμως, η αγάπη δεν είναι απαραίτητο να περιορίζεται πια στα όρια του υδάτινου στοιχείου. Σύμφωνα με νέα στοιχεία, το Snow Wing ήρθε για να μείνει. Ή αλλιώς να αναδειχθεί σε ένα extreme sport παντός καιρού και εποχής.

Τι ακριβώς είναι το Snow Wing;

Από απόψη εξοπλισμού και κατασκευής, το Snow Wing ακροβατεί ανάμεσα στην κλασικό πανί – το οποίο εντοπίζουμε στην στιοπλοΐα – και τον ιδιαίτερο χαρταετό που δομεί το Kitesurfing. Στην πράξη, πρόκειται για ένα μεγάλο φτερό, το οποίο διαχειριζόμαστε κατευθείαν με τα χέρια μας μέσω των δύο ειδικών λαβών που έχει. Κρατιέσαι και κρατιέται, στρίβεις – προσέχοντας τους καρπούς σου – και στρίβει με τη σειρά του και αυτό. Το φτερό γίνεται προέκταση των χεριών και των κινήσεων του σώματος σου. Είστε ένα και οι κινήσεις χρειάζεται να είναι εναρμονισμένες.

Εξάλλου, αυτή είναι ίσως και η μοναδική δυσκολία του εν λόγω sport, όταν πραγματοποιείται στα χιόνια. Σε αντίθεση με τη θερινή του εκδοχή που απαιτεί εξαιρετική ισορροπία πάνω στη σανίδα λόγω της αντίστασης του νερού, το Snow Wing με σύμμαχο την γνωστή σανίδα του σκι χρειάζεται μικρότερο χρόνο προσαρμογής, περισσότερο σωστή στάση σώματος, τεχνική και αυτοπεποίθηση και λιγότερο κόπο. Εξάλλου, στόχος είναι όποιος το δοκιμάσει να περάσει καλά και να αναπτύξει υψηλότερη ταχύτητα έχοντας τα πόδια του γαντζωμένα στο έδαφος – ή μάλλον καλύτερα στο χιόνι.

Τι χρειαζόμαστε για να δοκιμάσουμε Snow Wing;

Σανίδα του σκι, ειδικά παπούτσια και το φτερό… ταχύτητας είναι όσα, λοιπόν, πρέπει να έχουμε στη φαρέτρα μας για να δοκιμάσουμε μία Snow Wing εμπειρία. Και υπακοή σε όσα ο ειδικός δάσκαλος μας τονίζει πριν πάρουμε την χιονισμένη κατηφόρα. Γιατί, έτσι θα αποφύγουμε να τραυματίσουμε τις αρθώσεις μας και να κουραστούμε σε υπερβολικό βαθμό. Και αυτοπεποίθηση. Διότι, η ταχύτητα που θα αναπτύξουμε λόγω του φτερού καθορίζεται κυρίως από εμάς και τα χέρια μας.

Ο παράγοντας που κάνει τη διαφορά

«Για να αξιοποίησετε το φτερό στη διαδρομή σας, πρέπει να υπάρχουν άνεμοι ισχυρότεροι από εκείνους που απαιτούνται στο Snow Kiting. Δεν χρειάζεται φόβος. Αυτό είναι και το βασικό πλεονέκτηματα του Snow Wing έναντι του Snow Kite. Το φτερό του είναι πιο ασφαλές από το αντίστοιχο του Snow Kiting, καθώς ο χειρισμός του είναι εξαιρετικά απλός. Για να επιβραδύνεις την ταχύτητα ή να σταματήσεις τη διαδικασία, αρκεί απλά να αφήσεις μία από τις δύο λαβές. Το φτερό σταδιακά χάνει τη δυναμική του και εσύ με την απαραίτητη αντίσταση πατάς stop και στο σκι που βρίσκεται επί ποδός» αναφέρει Trainer από τη σχολή «Windsurfing Silvaplana» της Ελβετίας.

Αυτή του ακριβώς η ευκολία είναι που έχει συμβάλλει στην ολοένα και αυξανόμενη επιθυμία μικρών και μεγάλων να δοκιμάσουν το Snow Wing, ένα sport που τα παιδιά απολαμβάνουν με ασφάλεια και οι μεγαλύτεροι της παρέας δεν διστάζουν να ξεκινήσουν. Στην επόμενη εξόρμηση σου σε Χιονοδρομικό – η σεζόν τους τώρα ξεκινά – ξέρεις τι πρέπει να δοκιμάσεις. Πάντα με προσοχή!

Νίκος Κοντομήτρος

Νίκος Κοντομήτρος

Κοσμικά, πολιτιστικά, γεύση, ταξίδι. Sites, Social Media, Events. Θα με βρεις κάπου ανάμεσα. Και, φυσικά, στο Terra! Γιατί, αν υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα παραπάνω είναι οι εμπειρίες που μένουν στο τέλος. Επιβιβάσου στον κόσμο (μας).

Leave a Reply