Το περιμέναμε όλοι καιρό και επιτέλους γίνεται πραγματικότητα! Στις 7 και 8 Μαΐου 2022 οι λάτρεις της θάλασσας και του Sup – επαγγελματίες και ερασιτέχνες – θα έχουν την ευκαιρία να δαμάσουν τα κύματα του Σαρωνικού σε ένα διήμερο event στον Πόρο.

Το 1ο Saronic Sup Cup φιλοδοξεί να καθιερώσει τον Πόρο ως έναν εξαιρετικό προορισμό Sup και θέλει να δώσει σε όλους την δυνατότητα να περάσουν ένα ξεχωριστό σαββατοκύριακο μαζί με τους φίλους και την οικογένειά τους, κάνοντας το άθλημα που αγαπάμε τόσο πολύ.

Sup Πόρος

Το event θα φιλοξενήσει 5 διαφορετικούς αγώνες: Technical Race 1300 M (Pro, Non Pro Juniors) , Fun 1000m (Pro, Non Pro Kids) , Sprint 200 m (Juniors, Kids), Semi Distance 5000m (Non Pro, Juniors) και Long Distance 10000 m (Pro, Non Pro) και απευθύνεται σε ηλικίες από 8 – 60 +.

Sup Πόρος

Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην παραλία Κανάλι και αναλόγως της απόστασης θα διανύσουν τον κόλπο του Ασκελίου και μέρος του καναλιού που χωρίζει τον Πόρο από την Πελοπόννησο.

Θα έχουν έτσι μια μοναδική ευκαιρία να κωπηλατήσουν στον δίαυλο και να έχουν μια πανοραμική θέα στο μοναδικής ομορφιάς παραδοσιακό οικισμό και στα καταγάλανα νερά του κόλπου.

Sup Πόρος

Ο αγώνας διοργανώνεται από το Τμήμα Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας SUP του Saronic Triathlon Club με την υποστήριξη της εταιρείας υπαίθριων δραστηριότητων Saronic Outdoor Activities και του Ναυτικού Ομίλου Πόρου Τροιζηνίας (ΝΟΠΤ).

Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ και του Δήμου Πόρου και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πραγματοποιείται πριν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα στον Βόλο και αποτελεί σημαντικό δοκιμασία για τους αθλητές που θα πάρουν μέρος.

Sup Πόρος

Το Saronic Triathlon Club δραστηριοποιείται χρόνια στην περιοχή προετοιμαζοντας παιδιά και ενήλικες σε αγώνες τριάθλου, τρεξίματος, κολύμβησης και ποδηλασίας και από το 2021 σε αγώνες SUP.

Ο εμπνευστής και διοργανωτής του 1ου Saronic Sup Cup Σπύρος Ροής δηλώνει ότι: «Με ανυπομονησία προετοιμαζόμαστε για το 1ο Saronic SUP CUP που στόχο έχει να αγκαλιάσει κάθε αθλητή και αθλούμενο που αγαπάει το SUP και την θάλασσα. Στόχος μας είναι ο εν λόγω αγώνας να γίνει θεσμός αλλά και ο Πόρος προορισμός για SUP αλλά και για κάθε είδους υπαίθριων δραστηριοτήτων».

Kάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ.

SUP Πόρος

Tι είναι το SUP

Το Stand up paddleboarding (SUP) ή αλλιώς ελληνικά «όρθια σανιδοκωπηλασία» είναι μια παραλλαγή του surf και έχει τις ρίζες του κι αυτό στη Χαβάη και στην αρχαία Πολυνησία.

Σε αντίθεση με το surf όπου ο αναβάτης κάθεται πάνω στη σανίδα και περιμένει το κύμα, στο sup είναι όρθιος και χρησιμοποιώντας ένα κουπί μετακινείται σε flat νερά η ακόμα και σε κύμα.

SUP Πόρος

Το sup στη χώρα μας γνωρίζει μια μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Αυτό οφείλεται προφανώς στην τεραστία ακτογραμμή που διαθέτει η χώρα μας και στα παρά πολλά μέρη που μπορεί κάποιος να εξασκήσει το άθλημα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια παράλια που να προστατεύεται από τον αέρα και έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή για τα πρώτα μαθήματα. Συνήθως ένας αρχάριος μπορεί μέσα σε 2-3 μαθήματα να κάνει πλέον μόνος του.

Είναι πολύ εύκολο κάποιος να βρει μια σχολή η ένα σύλλογο για να μπορέσει να εξασκήσει το άθλημα καθώς υπάρχουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και την Κρήτη.

Terra Magazine

Terra Magazine

Το Terra Magazine είναι ένα online ημερολόγιο με προσωπικές ιστορίες γεμάτες περιπέτεια, ταξίδια και εικόνες. Είναι η γραμμή εκκίνησης για την επίτευξη μοναδικών κατορθωμάτων. Είναι ολόκληρος ο κόσμος μέσα από λέξεις και unique φωτογραφίες!

Leave a Reply