Η νέα High Performance Running συλλογή, Wave Neo Collection, σηματοδοτεί παράλληλα την χαμηλότερη περιβαλλοντική επίδραση στην ιστορία του brand.

Προστασία περιβάλλοντος χωρίς μείωση σε απόδοση

Σχεδιασμένη με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, η Wave Neo συλλογή παπουτσιών χαρακτηρίζεται ως η πιο eco-friendly συλλογή αθλητικών παπουτσιών της Mizuno.

Λαμβάνοντας υπόψη τον κύκλο ζωής του προϊόντος, η Mizuno αφιέρωσε τον χρόνο στη δημιουργία προϊόντων που χρησιμοποιούν καινοτόμα υλικά, για να περιορίσουν τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον.

Επιπροσθέτως, αντισταθμίζει το αποτύπωμα άνθρακα φυτεύοντας δύο δέντρα για κάθε ζευγάρι παπουτσιών που πωλείται.

Ανθεκτικά υλικά και εξαιρετικός σχεδιασμός

Έχοντας ως βασικό κριτήριο ότι η χρήση καινοτόμων υλικών ενσωματώνεται απρόσκοπτα και στα δύο μοντέλα υψηλής απόδοσης, κατάφερε να πετύχει το 60% των υλικών για το Wave Neo Wind και το 70% του Wave Neo Ultra να προέρχονται από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Πηγή έμπνευσης ‘Η Φύση’

Χρησιμοποιήθηκε το Bloom™, ένα υλικό με βάση τα φύκια, για την ενδιάμεση σόλα και τους εσωτερικούς πάτους των παπουτσιών, μαζί με το Pebax® Rnew® σε μέρη της ενδιάμεσης σόλας.

Η διαδικασία άντλησης του Bloom™, καθαρίζει το νερό, μειώνει τις εκπομπές άνθρακα και το πιο σημαντικό είναι ότι προέρχεται από ένα φυσικά οργανικό υλικό.
Το Pebax® Rnew® είναι φτιαγμένο από καστορέλαιο.

Προστασία του περιβάλλοντος

Η Mizuno θέλει οι αθλητές να αισθάνονται συνδεδεμένοι με το περιβάλλον και τη φύση γύρω τους.

Ο στόχος της είναι να συνεισφέρει θετικά στον πλανήτη μέσα από τις επιλογές που κάνει. Για κάθε ζευγάρι Neo που πωλείται, ο συνεργάτης της Mizuno, το Εθνικό Ίδρυμα Δασών, φυτεύει δύο δέντρα.

Αυτά τα δέντρα θα συλλέξουν με τη σειρά τους τον άνθρακα από την ατμόσφαιρα και θα αποτελούν επίσης αναπόσπαστο μέρος του οικοσυστήματος.

Για να συμβάλει όχι μόνο στην ευημερία των ανθρώπων, αλλά και του όλου οικοσυστήματος εν γένει.

https://www.mzn.gr/el-gr/

Terra Magazine

Terra Magazine

Το Terra Magazine είναι ένα online ημερολόγιο με προσωπικές ιστορίες γεμάτες περιπέτεια, ταξίδια και εικόνες. Είναι η γραμμή εκκίνησης για την επίτευξη μοναδικών κατορθωμάτων. Είναι ολόκληρος ο κόσμος μέσα από λέξεις και unique φωτογραφίες!

Leave a Reply