Α πό το Snow-cross μέχρι το Ice Diving και την αναρρίχηση στον πάγο, ο χειμώνας έχει τις δικές του extreme προ(σ)κλήσεις, οι οποίες φλερτάρουν με τον ελεύθερο χρόνο και την τόλμη σου.

Ξυπνητήρι, σκρολάρισμα στο κινητό, προετοιμασία για το γραφείο, εργασία, επιστροφή στο σπίτι και πάλι από την αρχή. Η αλήθεια είναι ότι η καθημερινότητα μας δεν κρατάει την αδρεναλίνη στα ύψη. Υπάρχουν, όμως, εκείνες οι μικρές στιγμές που κάτι σε απομακρύνει από την ρουτίνα και διεγείρει την περιέργεια σου. Τη διάθεση να δοκιμάσεις, πειραματιστείς, μάθεις κάτι καινούριο. Όπως ένα χειμερινό σπορ. Αν σου αρέσει η δράση, τότε αυτό το θέμα είναι για εσένα. Ρωτήσαμε, ψάξαμε και βρήκαμε τα χειμερινά σπορ που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη σου πριν προλάβεις να… αποβιβαστείς!

Το Ice Skating είναι από τα πιο δημοφιλή και ανερχόμενα χειμερινά σπορ για τους λάτρεις του extreme στοιχείου

Snow Kiting

Εκεί που το Snowboard συναντά το Kite Surf γεννάται το Snow Kiting, ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους παγκοσμίως να απολαύσεις το χιόνι και να τρέξεις με ασφάλεια στην επιφάνεια του. Το μόνο που χρειάζεσαι για να το κάνεις σωστά είναι αέρας φιλικά προσκείμενος και σιγουριά στα πόδια σου. Enjoy!

Snow Kayak

Το όνομα του μας επιτρέπει να παραλείψουμε τις συστάσεις. Το ερώτημα είναι αν θα τολμούσες να επιβιβαστείς σε ένα καγιάκ και με το κουπί για συνεργό να προσπαθήσεις να ελαττώσεις ή να αυξήσεις ταχύτητα αναλόγως την ποσότητα χιονιού που θα συναντήσεις μπροστά σου. Σε πόσα λεπτά θα φτάσεις στον τελικό προορισμό;

Ice Diving

Ποιος είπε ότι ο πάγος χρειάζεται απαραίτητα να λιώσει για να νερό και να αποκτήσει υγρό χαρακτήρα; Σίγουρα, κάποιος που δεν έχει τολμήσει να φορέσει ειδική στολή, να εξοπλιστεί με αντλία οξυγόνου, να πάρει μία (αρκετά βαθιά) ανάσα και να βουτήξει στην παγωμένη όαση νερού που εμφανίζεται ανάμεσα στο χιόνι. Κάποιος, δηλαδή, που δεν έχει κάνει Ice Diving. Πριν πάρεις την απόφαση για την μεγάλη βουτιά, φρόντισε να έχεις συμβουλευτεί τον κατάλληλο δάσκαλο.

Ice Climbing

Αν σου αρέσει η αναρρίχηση αλλά θες να αυξήσεις τον βαθμό δυσκολίας, τότε το Ice Climbing φτιάχτηκε για εσένα. Για εσένα που τολμάς και επιδιώκεις να ανεβάζεις συνεχώς την αδρεναλίνη και τη διάθεση. Γιατί, αν πιστεύεις ότι το να καταφέρεις να σκαρφαλώσεις στην κορυφή του… παγόβουνου είναι κάτι εύκολο, τότε προετοιμάσου για μεγάλη δράση.

οτιδήποτε extreme με ice ταιριάζει τέλεια στον χειμώνα

Ski Biking

Ένα extreme sport που δοκιμάζει την ισορροπία σου και την ικανότητα σου να ισορροπείς πάνω σε ένα παγωμένο σκηνικό. Τον εξοπλισμό του σκι αντικαθιστούν δύο μόνο τροχοί – απλούς δεν τους λες – και η επιθυμία σου να κάνεις ποδήλατο κόντρα στο δύσκαμπτο (και επιρρεπές στις πτώσεις) έδαφος που δημιουργεί ο πάγος.

Ice Surfing

Άλλο ένα άκρως καλοκαιρινό extreme sport, το οποίο οι λάτρεις της υψηλής αδρεναλίνης μετατρέπουν υβριδικά σε χειμερινό προστίθεται στη συγκεκριμένη λίστα. To Surfing στον πάγο μπορεί να μην περιλαμβάνει περιπέτειες κόντρα στα αδάμαστα κύματα της θάλασσας, αλλά αναπτύσσει ταχύτητα ικανή να ξεπεράσει την αντίστοιχη στο νερό.

Snowcross

Ή αλλιώς Motocross στον πάγο και τις χιονισμένες επιφάνειες. Το γκάζι ανάβει και μία διασκεδαστική περιπέτεια ξεκινά με σκοπό να απολαύσεις με ασφάλεια το χιονισμένο τοπίο και να βγεις από το comfort zone σου με ασφάλεια. Γιατί, αν δεν έχεις ξαναδοκιμάσει κάτι extreme ποιος ο λόγος να ρισκάρεις «βουτώντας» στα βαθιά;

Νίκος Κοντομήτρος

Νίκος Κοντομήτρος

Κοσμικά, πολιτιστικά, γεύση, ταξίδι. Sites, Social Media, Events. Θα με βρεις κάπου ανάμεσα. Και, φυσικά, στο Terra! Γιατί, αν υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα παραπάνω είναι οι εμπειρίες που μένουν στο τέλος. Επιβιβάσου στον κόσμο (μας).

Leave a Reply