Το 2024, το Fjällräven Classic γιορτάζει την 20ή επέτειο της πεζοπορίας με τον τρόπο της Fjällräven. Με αφορμή λοιπόν αυτό το ορόσημο, το Fjällräven Classic γιορτάζει με μια νέα διαδρομή και μια νέα εκδήλωση: Επεκτείνεται για πρώτη φορά στη Χιλή και το Fjällräven Classic UK επιστρέφει με μια διαδρομή στο εθνικό πάρκο Lake District της Αγγλίας.

Περπατήστε σε κακοτράχαλα μονοπάτια. Δείτε έναν καταρράκτη. Ξυπνήστε από ένα κοπάδι ταράνδων το πρωί. Διασχίστε ένα παγωμένο ρυάκι με γυμνά πόδια. Θαυμάστε τη θέα. Να έχετε ήλιο στο πρόσωπό σας το ένα λεπτό και ακανθώδη βροχή το επόμενο. Βάλτε ταινία στη φτέρνα σας για τις φουσκάλες. Ιδρώστε. Να παγώσετε. Στήστε τη σκηνή σας με λάθος τρόπο στον δυνατό άνεμο, ξεκινήστε από την αρχή και κάντε το σωστά. Κοιμηθείτε άβολα. Δείτε ένα σπάνιο λουλούδι. Μαγειρέψτε το δείπνο σας σε εστία με γκαζάκι. Κάντε ένα διάλειμμα από την οθόνη.

Όλα αυτά, είναι εκεί στο μονοπάτι, κατά τη διάρκεια του Fjällräven Classic.

Η Fjällräven Classic αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τον ιδρυτή της Fjällräven Åke Nordin το 1979. Κατά τη διάρκεια των “Fjällräven Weeks” βοήθησε τους ανθρώπους να βιώσουν τα οφέλη της πολυήμερης πεζοπορίας στη Σουηδία, ακόμη και αν δεν ήταν αρκετά έτοιμοι να το κάνουν μόνοι τους. Το 2005 πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία το πρώτο Fjällräven Classic όπως το γνωρίζουμε σήμερα – μια πολυήμερη πεζοπορία με υλική υποστήριξη. Έκτοτε έχει γίνει μια πολυαναμενόμενη σειρά πεζοποριών στη Σουηδία, τη Δανία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κορέα και τη Χιλή, με μια ισχυρή παγκόσμια κοινότητα.

Πώς να αποκτήσετε εισιτήρια:

Εξασφαλίστε τη θέση σας στο Fjällräven Classic εκμεταλλευόμενοι την αποκλειστική έγκαιρη πρόσβαση για τους συνδρομητές του newsletter.

Από τις 4 Μαρτίου στις 10:00 CET έως τις 11 Μαρτίου στις 10:00 CET, τα εισιτήρια για τις εκδηλώσεις της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Δανίας, της Γερμανίας, της Κορέας και της Χιλής θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά για τους συνδρομητές μας.

Μετά το παράθυρο έγκαιρης πρόσβασης, τυχόν εναπομείναντα εισιτήρια θα διατεθούν στο κοινό στις 12 Μαρτίου στις 10:00 CET εδώ. Λάβετε υπόψη ότι θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων που θα είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της επίσημης κυκλοφορίας. Τα εισιτήρια του Fjällräven Classic USA θα είναι διαθέσιμα αργότερα την άνοιξη του 2024.

Κλασικά, βιώσιμο

Για τη Fjällräven, η σύνδεση μεταξύ της παραμονής στη φύση και του σεβασμού της φύσης είναι σαφής, καθιστώντας την πολυήμερη πεζοπορία μέσω της Fjällräven Classic μια πολύτιμη πύλη προς την ύπαιθρο. Καθώς το Fjällräven Classic συνεχίζεται, είναι απαραίτητο να περιοριστούν οι όποιες επιπτώσεις έχει στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Για την καλύτερη προστασία των επτά μονοπατιών, οι ομάδες Global Events και CSR & Compliance της Fjällräven συνεργάζονται στενά για τη βελτιστοποίηση της χρήσης των πόρων, την επιβράβευση των φιλικών προς το κλίμα μεταφορών και τη μείωση των αποβλήτων.

Όπως αναφέρει η Aiko Bode, Chief Sustainability Officer, CSR & Compliance, “Η αποστολή της Fjällräven είναι να φέρνει τους ανθρώπους στη φύση, αφήνοντας παράλληλα το basecamp σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι το βρήκαμε. Έτσι, ενώ προωθούμε ενεργά την πεζοπορία, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Fjällräven Classic σέβεται θεμελιωδώς τη φύση.

Αυτό περιλαμβάνει την αύξηση της χρήσης μέσων μεταφοράς με χαμηλό αντίκτυπο στους χώρους εκδηλώσεων και την προσφορά τροφίμων και ποτών με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Πρέπει επίσης να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα εκδηλώσεων που επιτρέπει το σεβασμό στη φύση. Όπως το να δείξουμε στους συμμετέχοντες πού να περπατήσουν για να αποφύγουν τη δημιουργία νέων μονοπατιών, πώς να στήσουν τη σκηνή τους για να αποφύγουν την καταστροφή της τοπικής χλωρίδας και πώς να διαχειριστούν τα απορρίμματά τους”.

Στην πραγματικότητα, οι συμμετέχοντες στο Fjällräven Classic ενθαρρύνονται να αναζητούν ενεργά και να μαζεύουν τα σκουπίδια από το μονοπάτι. Σε ορισμένες εκδηλώσεις, οι συμμετέχοντες παίρνουν τη δική τους  σακούλα σκουπιδιών και διοργανώνονται διαγωνισμοί για το ποιος μπορεί να συλλέξει τα περισσότερα απορρίμματα.

Η δέσμευση δεν τελειώνει με την εκπαίδευση. Σύμφωνα με την Aiko, “η Fjällräven επενδύει επίσης σε έργα περιβαλλοντικής αποκατάστασης και διατήρησης για τη διατήρηση και βελτίωση των τοπικών οικοσυστημάτων κάθε πεζοπορίας”.

Τελικά, ο στόχος της Fjällräven είναι να μειώσει τις εκπομπές της Fjällräven Classic Sweden κατά 30% μέχρι το 2025 και να δημιουργήσει έναν οδικό χάρτη για μελλοντικές εκδηλώσεις μηδενικών αποβλήτων.

Terra Magazine

Terra Magazine

Το Terra Magazine είναι ένα online ημερολόγιο με προσωπικές ιστορίες γεμάτες περιπέτεια, ταξίδια και εικόνες. Είναι η γραμμή εκκίνησης για την επίτευξη μοναδικών κατορθωμάτων. Είναι ολόκληρος ο κόσμος μέσα από λέξεις και unique φωτογραφίες!

Leave a Reply