Ηεπιμελήτρια της νέας μεγαλειώδους έκθεσης του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau προσφέρει τρεις ειδικά σχεδιασμένες ξεναγήσεις για το κοινό, την Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 16.00, στις 17.00 και στις 18.00.

Eftychia Vlachou

Eftychia Vlachou

Η έκθεση αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο αφιέρωμα στο κίνημα του νεοϊμπρεσιονισμού που διοργανώνεται στην Ελλάδα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με κορυφαία μουσεία και φορείς της Ευρώπης όπως, μεταξύ άλλων, Musée d’Orsay, National Gallery του Λονδίνου, Centre Pompidou, Musée des Beaux-Arts de Besançon, Musée de l’Annonciade, Musée de Grenoble, Musée national d’archéologie, d’histoire et d’art – Luxembourg και Musée des Arts Décoratifs καθώς και σημαντικούς Ευρωπαίους ιδιώτες συλλέκτες.

Paul Signac (1863-1935), Αντίμπ. Οι Πύργοι, 1911.
Λάδι σε καμβά | 66 × 82,3 εκ.
Albertina Museum, Βιέννη – Συλλογή Batliner

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των Paul Signac, Henri-Edmond Cross, Maximilien Luce, Théo van Rysselberghe, Henri Matisse, Henri Manguin και Louis Valtat, τα περισσότερα από τα οποία έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Eftychia Vlachou

Eftychia Vlachou

Επιμελήτριες είναι η Marina Ferretti Bocquillon, Επίτιμη Επιστημονική Διευθύντρια του Μουσείου Ιμπρεσιονισμού του Ζιβερνύ (Musée des impressionnismes Giverny) και η Μαρία-Κουτσομάλλη Moreau, Υπεύθυνη Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Paul Signac (1863-1935), Σαιν-Τροπέ. Κρήνη στην Πλας ντε Λις, 1895.
Λάδι σε καμβά | 65 × 81 εκ.
Ιδιωτική συλλογή

Terra Magazine

Terra Magazine

Το Terra Magazine είναι ένα online ημερολόγιο με προσωπικές ιστορίες γεμάτες περιπέτεια, ταξίδια και εικόνες. Είναι η γραμμή εκκίνησης για την επίτευξη μοναδικών κατορθωμάτων. Είναι ολόκληρος ο κόσμος μέσα από λέξεις και unique φωτογραφίες!

Leave a Reply