Τ ο να ζεις μέσα σε μία σπηλιά είναι από μόνο του κάτι συναρπαστικά. Πόσω μάλλον όταν η σπηλιά διαθέτει έναν εσωτερικό κόσμο γεμάτο από πολυτέλεια και χαρακτήρα.

σπηλιά luxury κατοικία

Με την πυξίδα να το εντοπίζει στα όρη Οζάρκ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Beckham Greek Cave House έχει καταφέρει να σαγηνεύσει αρκετούς ταξιδιώτες παγκοσμίως προσφέροντας πολυτελή διαμονή μέσα σε μία από τις αρχαιότερες σπηλιές της Αμερικής. Μία εμπειρία στέγασης αδύνατον να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη, καθώς ενώνει δύο διαφορετικούς κόσμους: αυτό της άκαμπτης φύσης με εκείνον της σύγχρονης πολιτισμένης διαβίωσης.

σπηλιά luxury κατοικία

Το, χαρακτηρισμένο από τον διεθνή Τύπο, “πιο πολυτελές σπήλαιο στον κόσμο” βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό θέρετρο 260 στρεμμάτων σε απομακρυσμένη περιοχή του Αρκάνσας, φωλιασμένο μέσα σε ένα φυσικό σπήλαιο. Με θέα στην κοιλάδα και περιτριγυρισμένο από βουνά, ποτάμια και θερμές πηγές ιαματικού χαρακτήρα, είναι το ιδανικό κατάλυμα για όσους αναζητούν την περιπέτεια με στυλ και χωρίς να αποχωριστούν τις ανέσεις τους.

σπηλιά luxury κατοικία

Η πολυτελής κατοικία των 6.000 τετραγωνικών μέτρων αποκτήθηκε αρχικά από τον συνιδρυτή της Celestial Tea, John Hay, ο οποίος τη μετέτρεψε σε καταφύγιο βομβών κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου – σε περίπτωση που τα πράγματα γίνονταν ιδιαίτερα επικίνδυνα. Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια και να σπαταλήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια δολάρια για να μετατρέψει τον υπόγειο θάλαμο στο τέλειο καταφύγιο, με όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου σπιτιού. Μετά τον πόλεμο, ο Hay πούλησε τη δημοφιλή “σπηλιά” στον σημερινό ιδιοκτήτη, ο οποίος ανακαίνισε τον χώρο σε ένα πολυτελές πανδοχείο το 2014.

σπηλιά luxury κατοικία

Διαθέτοντας τέσσερα υπερπολυτελή υπνοδωμάτια και τέσσερα ευρύχωρα μπάνια, το The Beckham Creek Cave Lodge κοστίζει 1.200 δολάρια τη βραδιά και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 8 άτομα. Ο μοντέρνος εσωτερικός κόσμος και οι πινελιές του σήμερα συμπληρώνει τα φυσικά στοιχεία της σπηλιάς, η οποία είναι γεμάτη σταλαγμίτες, σταλακτίτες και άλλους βραχώδεις σχηματισμούς. Διαθέτει ακόμη και το δικό του ελικοδρόμιο έξω για όσους θέλουν να ζήσουν την ιστορία του James Bond με έναν λιγότερο περιπετειώδη, αλλά εξίσου συναρπαστικό τρόπο.

σπηλιά luxury κατοικία

Το νερό για το σπήλαιο προέρχεται από το 1,5 μίλι εσωτερικό του σπηλαίου και ρέει σε μια δεξαμενή συγκράτησης που περνάει από ένα σύστημα καθαρισμού“, αναφέρει σε συνέντευξή του ο σημερινός ιδιοκτήτης Rayne Davidson, όταν τον ρωτούν για τις ανέσεις και τα κομφόρ της σημαντικής σπηλιάς.

σπηλιά luxury κατοικία

Ανάμεσα στα δωμάτια που ξεχωρίζουν, συγκαταλέγεται η καλά σμιλεμένη (sic) κουζίνα με ένα ρουστίκ μπαρ να συνθέτει ένα κινηματογραφικό σκηνικό απόλαυσης κρασιού και ποτών. Στο σαλόνι, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια ή επτά ταινίες στη γιγαντιαία τηλεόραση LED 75 ιντσών που είναι τοποθετημένη στους τοίχους του σπηλαίου. Στα εξωτερικά της κατοικίας, εντοπίζεται ένας αχυρώνας, μαζί με ένα διαμέρισμα πάνω από τους στάβλους των αλόγων, ένα ελικοδρόμιο προσγείωσης ελικοπτέρων και μια λίμνη που τροφοδοτείται από φυσικές πηγές νερού.

σπηλιά luxury κατοικία

Παρέχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και οκτώ άτομα εντός του ίδιου χώρου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που σαγηνεύονται από την ιδέα του να αφήσουν για λίγο το εξωτερικό περίβλημα του δικού τους σπιτιού και να παραδοθούν στη δύνη μίας μεγάλης σπηλιάς χωρίς στην πραγματικότητα να στερηθούν τίποτα από όλα εκείνα που δομούν την καθημερινότητα τους.

Νίκος Κοντομήτρος

Νίκος Κοντομήτρος

Κοσμικά, πολιτιστικά, γεύση, ταξίδι. Sites, Social Media, Events. Θα με βρεις κάπου ανάμεσα. Και, φυσικά, στο Terra! Γιατί, αν υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα παραπάνω είναι οι εμπειρίες που μένουν στο τέλος. Επιβιβάσου στον κόσμο (μας).

Leave a Reply