Μ πορεί οι Κάννες να είναι γνωστές για το τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς που σχηματίζουν και το κινηματογραφικό Φεστιβάλ, όμως, υπάρχει ένας ακόμη τομέας στον οποίο διακρίνονται. Εκείνος του yachting.

sunseeker yacht χαρακτηριστικά

Κινούμενη σε αυτό το μήκος κύματος (sic), η Sunseeker, η εταιρία υπερπολυτελούς yachting που εκπροσωπεί τα σημαντικότερα ναυπηγεία της Βρετανίας αξιοποίησε την κοινώς αποδεκτή ομορφιά των Καννών, προκειμένου να μας δώσει μία πρώτη – αλλά άκρως χορταστική – γεύση από τη νέα της δημιουργία. Το εντυπωσιακό – εσωτερικά και εξωτερικά – Sunseeker 182 μήκους 27,1 μέτρων. Το υπερσύγχρονο σκάφος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην περσινή διοργάνωση της έκθεσης, ενώ τώρα έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες και ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του στο Newport Boat Show.

Σύμφωνα με την εταιρία κατασκευής, το Ocean 182 θα προσφέρει κάτι “εντελώς νέο” στην υπάρχουσα σειρά Ocean. Το σκάφος GRP, που πήρε το όνομά του από τη μικτή χωρητικότητά του, διαθέτει μια πρόσφατα σχεδιασμένη κλειστή γέφυρα και μια ευρύχωρη γάστρα που επιτρέπει πλάτος 7,2 μέτρων και άφθονο εσωτερικό όγκο και χώρο για όποιον βρεθεί στο εσωτερικό του.

sunseeker yacht χαρακτηριστικά

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του μοντέλου είναι η μοναδική θέση πηδαλίου στο επάνω κατάστρωμα, η οποία αφήνει το κύριο κατάστρωμα ελεύθερο από εξοπλισμό πλοήγησης. Αυτό επέτρεψε στη Suneeker να δημιουργήσει έναν πολύ πιο “ανοιχτό χώρο” και έναν χώρο με “υψηλά τζάμια”, σύμφωνα με τον Douglas Culverwell, διευθυντή ανάπτυξης διανομέων της Sunseeker.

Οι συρόμενες πόρτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή στη δεξιά πλευρά ταιριάζουν με τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή στην αριστερή πλευρά, προσφέροντας απρόσκοπτη θέα από την πλώρη μέχρι την πρύμνη. Μία καμπυλωτή σκάλα από χάλυβα και ξύλο οδηγεί στη Flybridge, η οποία, παράλληλα με τη θέση του πηδαλίου, προσφέρει έναν οικείο χώρο φιλοξενίας και πολυτέλειας που συνοδεύεται από ένα μπαρ με ποτό, κοκτέιλ, ροφήματα, συνοδευτικά και καλό φαγητό.

sunseeker yacht χαρακτηριστικά

Το beach club του Ocean 182 έχει διαστάσεις έξι επί τέσσερα μέτρα και είναι εξοπλισμένο με το πατενταρισμένο σύστημα ξαπλώστρας X-TEND της Sunseeker, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη χαμηλωμένη θέση του με κατεύθυνση προς την πρύμνη ή ανυψωμένο με κατεύθυνση προς τα εμπρός στο πρυμναίο κόκπιτ.

Η πολυτέλεια συνεχίζεται στον καλά κρυμμένο παράδεισο που απλώνεται στην πλάτη του υπερσύγχρονου yacht. Κάτω από την υπερυψωμένη πόρτα, υπάρχει ένα ντους βροχής για την απαραίτητη αναζωογόνηση των επισκεπτών, με άφθονο χώρο για ξεκούραση και χαλάρωση. Η διαμονή είναι για έως και οκτώ άτομα με καμπίνες, οι οποίες εντοπίζονται στο κάτω κατάστρωμα.

sunseeker yacht χαρακτηριστικά

Μιλώντας για το πώς γεννήθηκε ο σχεδιασμός, ο Culverwell δηλώνει: “Το σκάφος είναι ένα από τα πιο όμορφα σκάφη που έχω δει ποτέ: “Ακούμε τους πελάτες μας και τους διανομείς μας“, οι οποίοι επιζητούν μία “εύκολη μετάβαση από δωμάτιο σε δωμάτιο“. Λύσεις, όπως οι αναδιπλούμενες πόρτες προσφέρουν ευελιξία στον ιδιοκτήτη, επιτρέποντας στην μπροστινή γέφυρα να λειτουργεί είτε ως μπαλκόνι είτε ως προστατευμένος χώρος διαβίωσης.

Με κινητήρες Twin MAN V12 1650 ή 1900, το μοντέλο Ocean 182 μπορεί να επιτύχει άνετη τελική ταχύτητα 27 κόμβων, με την εμβέλεια του να “αγγίζει” τα 1.100 ναυτικά μίλια. Ένα κράμα πολυτέλειας, υψηλών προδιαγραφών και μοναδικής αισθητικής ξεδιπλώνεται εντός και εκτός του Sunseeker 182.

Νίκος Κοντομήτρος

Νίκος Κοντομήτρος

Κοσμικά, πολιτιστικά, γεύση, ταξίδι. Sites, Social Media, Events. Θα με βρεις κάπου ανάμεσα. Και, φυσικά, στο Terra! Γιατί, αν υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα παραπάνω είναι οι εμπειρίες που μένουν στο τέλος. Επιβιβάσου στον κόσμο (μας).

Leave a Reply