Ο ι φίλοι του οίνου ίσως θα γνωρίζετε το wine bar Linovatis. Είναι το παλιό Αμαρυλλίς που αγαπήσατε επί 25 χρόνια. Τώρα, όμως, έχει πλέον περάσει στη νέα φάση της ζωής του. Πιο ώριμη. Πιο γοητευτική. Πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ.

Ένα wine bar που θέλει να παρέχει μια διαφορετική εμπειρία. Που δεν πιστεύει στον ελιτισμό που συχνά συνοδεύει όσους ασχολούνται με το κρασί· στους πολλούς κανόνες που υπαγορεύουν τι κρασί θα ταιριάξεις με ποιο φαγητό· στις υπερβολικές αναλύσεις για το μπουκέτο που αναδύεται και τις νότες που χτυπάνε τον ουρανίσκο. Όπως ακριβώς και το λογότυπο του, ο σταφυλοπάτης, ο σαν ο μεθυσμένος από την ίδια τη ζωή, έτσι και ο LINOVATIS (που στα αρχαία σημαίνει ακριβώς αυτό), ήρθε για να μας συνδέσει ξανά με την αρχέγονη χαρά που συνόδευε την καλλιέργεια του αμπελιού, τη διαδικασία της οινοποίησης, αλλά και την απόλαυση της οινοποσίας.

Με κρασιά ήπιας παρέμβασης από τη Γαλλία, την Ελλάδα και επιλεγμένες άλλες οινοπαραγωγικές χώρες, με έναν μακρύ κατάλογο με σαμπάνιες – ναι, by the glass! –και με έναν μικρό αλλά εκλεκτό κατάλογο φαγητού που βασίζεται στα όστρακα, τα θαλασσινά και ό,τι πιο φρέσκο βρεθεί στην αγορά κάθε μέρα, ο LINOVATIS σας περιμένει να τον εξερευνήσετε.

Στην καρδιά της Κηφισιάς, την πιο hip γειτονιά της.

Χρήστος & Αλέξανδρος Αποστολόπουλος

 

ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: Μαλαγουζιά

Η προσιτή γοητεία της, κάνει την ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά μια σχετικά εύκολη επιλογή για νέους οινόφιλους, αλλά που μπορεί εξίσου να γοητεύσει και έμπειρους λάτρεις. Κι αυτό, χάρη στην ευελιξία της, τον αναζωογονητικό της φρέσκο χαρακτήρα και, κυρίως, τα πλούσια φρουτένια αρώματα.

Στον κατάλογο του LINOVATIS, η Μαλαγουζιά εκπροσωπείται από 3 πολύ ενδιαφέροντα κρασιά, όλα ήπιας παρέμβασης:

  1. Μαλαγουζιά NATURA του Ζαφειράκη. Ένας σπάνιος συνδυασμός της φρεσκάδας που χαρακτηρίζει αυτή την ποικιλία με το βάθος που δίνει το δρύινο βαρέλι – αφού ο οινοποιός το αφήνει εκεί να ωριμάσει για 12 μήνες.
  2. VRE από τη Χλόη Χατζηβαρίτη: όπως δηλώνει και το όνομά του (από το γαλλικό «vrai», δηλ «αληθινό»), αυτό το κρασί έγινε για να αποδώσει αυτό που πραγματικά δίνει η συγκεκριμένη ποικιλία, χωρίς την υπερβολική οξύτητα και τα αρώματα που δίνουν οι ζύμες εμπορίου.
  3. KITRUS, από το οινοποιείο Kitrvs: από τα καλύτερα δείγματα της ποικιλίας, που θα πρέπει να δοκιμάσετε είτε είστε φαν της μαλαγουζιάς είτε όχι. Γιατί αν δεν είστε, με αυτό μάλλον θα γίνετε!

PARTY: ΤΑ ΡΟΖΕ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ένα ανοιξιάτικο πάρτι με ροζέ που ο Χρήστος Αποστολόπουλος επιλέγει από την κάβα του LINOVATIS, complimentary καναπέ από τον σεφ μας Κώστα Γιαννακό και Live Jazz απο τον βιρτουόζο Δημήτρη Μπακόπουλο και την μπάντα του.

Facebook
Instagram

Terra Magazine

Terra Magazine

Το Terra Magazine είναι ένα online ημερολόγιο με προσωπικές ιστορίες γεμάτες περιπέτεια, ταξίδια και εικόνες. Είναι η γραμμή εκκίνησης για την επίτευξη μοναδικών κατορθωμάτων. Είναι ολόκληρος ο κόσμος μέσα από λέξεις και unique φωτογραφίες!

Leave a Reply