Μ ε τον Απρίλιο να φτάνει ξάφνου και ανέμελα στο τέλος του, η εποχή του yachting βρίσκεται στην απόλυτη ακμή της.

Στην έναρξη μίας σεζόν πολλά υποσχόμενης. Με αλλαγές, νέα μοντέλα, καινοτομίες, μηχανολογικά ευρήματα, τεχνικές πρωτοτυπίες – μικρά υλικοτεχνικά και ντιζαϊνάτα θαύματα με το βλέμμα στραμμένο αποκλειστικά στο μέλλον, το οποίο σχεδιάζεται στο παρόν.

Είναι η εποχή των τάσεων. Εφήμερων ή διαχρονικών. Εκείνων των στοιχείων που αλλάζουν την πλεύση και φέρνουν στο προσκήνιο νέα στοιχεία, ικανά να ανατρέψουν τον ρου κάθε πυξίδας. Ακολουθούν τα δημοφιλέστερα yachting trends.

Sail Away: Τα trends που θα ορίσουν τη φετινή Yachting Season

Superyacht Charters, το νέο κεφάλαιο του πολυτελούς lifestyle

Καθώς οι τιμές των πολυτελών ξενοδοχειακών δωματίων όλο και ανέβουν, η ναύλωση υπερπολυτελών σκαφών γίνεται όλο και πιο ελκυστική για ένα ευρύτερα εύπορο πελατολόγιο που αναζητά μια γεύση από τον τρόπο ζωής των δισεκατομμυριούχων. Η συνύπαρξη με φίλους και οικογένεια για μια μοναδική ναύλωση υπερπολυτελούς σκάφους προσφέρει στους φιλόδοξους καταναλωτές μια απαράμιλλη και αποκλειστική απόδραση πολυτελείας.

Τα τέλη ναύλωσης ξεκινούν από περίπου 40.000 λίρες Αγγλίας (συν τα έξοδα) για ένα πλήρως επανδρωμένο σκάφος με τέσσερις καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο. Η εμπειρία είναι εξ ολοκλήρου προσαρμοσμένη στην ομάδα, με σεφ εκπαιδευμένους στα έναστρα μονοπάτια της οδού Michelin, αξιόλογους προσωπικούς γυμναστές, θεραπευτές μασάζ και εξειδικευμένους εκπαιδευτές θαλάσσιων σπορ επί του σκάφους, παρέχοντας ένα επίπεδο ελευθερίας, ιδιωτικότητας, εξυπηρέτησης και επιμέλειας του δρομολογίου που δεν συγκρίνεται ούτε με τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία“, λέει ο Tim, ιδιοκτήτης ενός εκ του πολυτελέστερου ομίλου yachting παγκοσμίως.

Sailing yacht: η επιστροφή with a twist

Η πιο αξιοσημείωτη διαφορά που παρουσιάζουν οι νεότεροι πελάτες των υπερωκεάνιων σκαφών είναι η πιο συνειδητή στάση τους απέναντι στο περιβάλλον και το ενδιαφέρον τους για πολυτελή ιστιοπλοϊκά σκάφη. Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που κινούνται σε μεγάλο βαθμό με εναλλακτικές πηγές καυσίμων, προσφέρουν μια μοναδική, συναρπαστική εμπειρία ιστιοπλοΐας στο νερό. Αυτό, σε συνδυασμό με τις ανέσεις υψηλής τεχνολογίας επί του σκάφους και τη βιολογική, τοπική κουζίνα, δημιουργεί μια ελκυστική πρόταση για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον απόδραση στο νερό.

Η επένδυση και η καινοτομία των ιστιοπλοϊκών σκαφών σηματοδοτεί το μέλλον του κλάδου – το οικολογικό τους πλεονέκτημα είναι αδιαμφισβήτητο και είμαστε ενθουσιασμένοι από την αυξημένη ζήτηση που βλέπουμε από τους πελάτες μας“, εξηγεί ο Tim.

Sail Away: Τα trends που θα ορίσουν τη φετινή Yachting Season

Εξερευνώντας νέα σύνορα

Η κουλτούρα των superyachts αλλάζει – ενώ το να απολαμβάνεις σαμπάνια κάτω από τον ήλιο στο λιμάνι του St. Tropez είναι το απόλυτο σύμβολο κύρους, υπάρχει μια αναδυόμενη σκηνή πελατών ναύλωσης σκαφών αναψυχής που αγκαλιάζουν μεγαλύτερα ταξίδια σε απομακρυσμένους προορισμούς – από τις πολικές περιοχές μέχρι τις μακρινές γωνιές του ινδονησιακού αρχιπελάγους.

Οι πελάτες γίνονται πιο περιπετειώδεις και επιλέγουν προορισμούς που συνήθως δεν συνδέονται με την ιδιωτική ενοικίαση superyacht. Από την Παπούα Νέα Γουινέα μέχρι τα νορβηγικά φιόρδ και την Ανταρκτική, βλέπουμε μια αυξημένη όρεξη για εξερεύνηση και ανυπομονούμε να διευρύνουμε τα όρια της περιπέτειας ακόμη περισσότερο“, υποστηρίζει ο Tim.

Η νέα εποχή των water toys

Οι λάτρεις της περιπέτειας στρέφονται στα παιχνίδια νερού για περισσότερες ημέρες γεμάτες δράση στο νερό. Συναρπαστικά και φιλικά προς το περιβάλλον, κανένα superyacht δεν είναι πλήρες χωρίς μία φαρέτρα από water toys παιχνιδιών που – σίγουρα – θα κάνουν την εμπειρία ακόμα πιο αξέχαστη. Ένα από τα πιο δημοφιλή του 2023 ήταν το τελευταίο μοντέλο F5 SR της Seabob, ένα ηλεκτρονικά τροφοδοτούμενο καταδυτικό σκούτερ που χρησιμοποιείται για την εξερεύνηση του ωκεανού, με μέγιστη ταχύτητα 20 km/h και βάθος κατάδυσης 40 μέτρα.

Τα θαλάσσια παιχνίδια αποτελούν τακτικά την ύψιστη προτεραιότητα για τους πελάτες μας κατά την επιλογή του σκάφους και των κατάλληλων προορισμών ναύλωσης. Το yacht δεν είναι πλέον ο προορισμός, είναι σημαντικό να προσφέρει ευκαιρίες για διασκέδαση και δράση και εκτός σκάφους“, αναφέρει ο ειδικός.

Νίκος Κοντομήτρος

Νίκος Κοντομήτρος

Κοσμικά, πολιτιστικά, γεύση, ταξίδι. Sites, Social Media, Events. Θα με βρεις κάπου ανάμεσα. Και, φυσικά, στο Terra! Γιατί, αν υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα παραπάνω είναι οι εμπειρίες που μένουν στο τέλος. Επιβιβάσου στον κόσμο (μας).

Leave a Reply