Τ ο να ανυπομονεί κάποιος να πάει διακοπές προκειμένου να απολαύσει αποδοτικό ύπνο και να ξεκουραστεί φαντάζει σενάριο αλλόκοτο.

Και αυτό διότι το savoir vivre των «σωστών διακοπών» περιλαμβάνει εδώ και δεκαετίες ήλιο, διασκέδαση, άφθονο φαγητό και αλκοόλ, εξερευνήσεις στη φύση, προγραμματισμένες επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, γνωριμία με τους ντόπιους και ίσως ακόμη μερικά σύντομα μαθήματα τοπικής ιστορίας από τους τελευταίους.

Τι ακριβώς είναι το Sleep Tourism;

Τι ακριβώς είναι το Sleep Tourism;

Η έλευση του Covid – 19, όμως, ήταν αρκετή για να αλλάξει το σκηνικό και να διαφοροποιήσει τις ανάγκες των τουριστών παγκοσμίως. Μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων και των περιορισμών, όλο και περισσότερα τουριστικά γραφεία άρχισαν να παρατηρούν ότι τελικά αυτό που οι άνθρωποι ήθελαν πραγματικά δεν ήταν ένα υπερβολικά φορτωμένο πρόγραμμα, αλλά χρόνος να πάρουν τις ανάσες τους, να χαλαρώσουν και να «φορτίσουν» τις μπαταρίες τους. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Με τους ειδικούς να αποδίδουν αυτή τη ξαφνική μεταστροφή στην ανάγκη αποσυμπίεσης από το άγχος και το στρες που δημιούργησαν τα απανωτά lockdown.

Με τις έρευνες που μελετούν τη συμπεριφορά του ανθρώπου να αυξάνονται και να μαρτυρούν ότι η ποιότητα του ύπνου έχει αρχίσει να μειώνεται πολύ μετά την «εισβολή» της πανδημίας στη ζωή μας.

Είναι το Sleep Tourism μία απλή τάση;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι σίγουρα αρνητική. Και υπάρχουν στοιχεία που το επιβεβαιώνουν. Σύμφωνα με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και ιδιοκτήτες πλατφόρμων ενοικίασης και διαμονής, όλο και περισσότεροι δεν επιλέγουν το ξενοδοχείο ή το Airbnb τους με βασικό κριτήριο απλά τον προορισμό, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν αν αποκλείει τους εξωτερικούς θορύβους, αν το κρεβάτι διαθέτει αναπαυτικό στρώμα και όλες εκείνες τις συνθήκες που προσφέρουν ποιοτική χαλάρωση. Μία αλλαγή που σίγουρα δεν μαρτυρά μία απλά νέα τάση…

Τι ακριβώς είναι το Sleep Tourism;

Το τελευταίο το γνωρίζουν πολύ καλά και οι ιδιοκτήτες υπερπολυτελών ξενοδοχείων, οι οποίοι έχουν αρχίσει να αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερα τις υπηρεσίες που προσφέρουν με στόχο να προσφέρουν στους ταξιδιώτες την ξεκούραση που τους αξίζει. Υπνοθεραπείες, χαλαρωτικά μασάζ, δωμάτια με ειδική ηχομόνωση και στρώματα υψηλών προδιαγραφών είναι μόλις μερικές από τις παροχές που βρίσκεις ήδη σε αρκετά ξενοδοχεία των ΗΠΑ και αναμένεται να προστεθούν και σε ευρωπαϊκά συγκροτήματα. Παράλληλα, στο κυνήγι της παροχής ποιοτικού ύπνου μπαίνει και η «κουζίνα» του κάθε ξενοδοχείου δημιουργώντας ειδικά ροφήματα με χαλαρωτικά βότανα.

Τελικά, τι χρειάζεται ένας Sleep Tourίστας για να είναι ευχαριστημένος;

Όχι και τόσα πολλά. Η λύση, σύμφωνα με αρκετούς experts, βασίζεται στην εξατομίκευση και σε μερικούς πρακτικούς παράγοντες, όπως το βελούδινο και απαλό στρώμα, αλλά και στο ανατομικό μαξιλάρι, που χαλαρώνει τον αυχένα και συμβάλλει στη βελτίωση της στάσης του σώματος όσο ετοιμαζόμαστε να «πέσουμε» στην αγκαλιά του Μορφέα. Ακόμα και αν το κατάλυμα που τελικά θα επιλέξεις (η επιλογή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες), μπορείς να έχεις μαζί σου στην Travel Bag σου όλα τα απαραίτητα λευκά – και όχι μόνο – είδη. Εξάλλου, μόνο έτσι μπορείς να είσαι βέβαιος ότι στις διακοπές σου θα απολαύσεις την παρέα του Μορφέα με τον πιο ξεκούραστο τρόπο.

Απόλαυσέ το χωρίς δεύτερες σκέψεις!

 

 Το Terra Magazine σε συνεργασία με τα Pennie γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου υπενθυμίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο ποιοτικός ύπνος για τη ζωή μας και διοργανώνουν διαγωνισμό με υπέροχα δώρα για 4 νικητές.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ ή δείτε το σχετικό post στα επίσημα Social Media κανάλια του terramag στο Instagram και το Facebook.

 

Λίγα λόγια για την εταιρεία Pennie

Το brand Pennie γεννήθηκε με την φιλοδοξία να προσφέρει λευκά είδη και είδη σπιτιού με εγγύηση ποιότητας σε σύγχρονο στυλ. Η εμπειρία των 45+ χρόνων στην ελληνική βιομηχανία καθώς και η διάθεση για βελτίωση του συγχρόνου σπιτιού είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν την φιλοσοφία και αντανακλούν τα καταστήματα Pennie. Η προϊοντική γκάμα σε συνδυασμό με την ποιότητα και τις ελκυστικές τιμές είναι πυλώνες του εταιρικού τουμοντέλου. Τα Pennie είναι γνωστά για την ποικιλία των προϊόντων τους και την ασυναγώνιστη ποιότητα αποκαλύπτοντας τα αυστηρά κριτήρια που έχουν τεθεί για την κατασκευή της συλλογής τους. Δίνουνέμφαση στο ύφος και το σχεδιασμό σύμφωνα με τη μόδα σπιτιού και τις ανάγκες του κοινού.

 

Νίκος Κοντομήτρος

Νίκος Κοντομήτρος

Κοσμικά, πολιτιστικά, γεύση, ταξίδι. Sites, Social Media, Events. Θα με βρεις κάπου ανάμεσα. Και, φυσικά, στο Terra! Γιατί, αν υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα παραπάνω είναι οι εμπειρίες που μένουν στο τέλος. Επιβιβάσου στον κόσμο (μας).

Leave a Reply