Μ πορεί να μην έχεις επιλέξει ακόμα ποιος θα είναι ο επόμενος σου προορισμός και η περιπέτεια που θα δοκιμάσεις, όμως, τη στιγμή που διαβάζεις το κείμενο αυτό μερικοί εξερευνητές ετοιμάζονται για ακόμα μία σπουδαία περιπέτεια.

Μία περιπέτεια δράσης, τόλμης και θάρρους. Για τους παρακάτω εξερυνευνητές νέας γενιάς, το να δοκιμάζουν τα όρια τους δεν αποτέλει καινούρια πρακτική. Αντιθέτως, είναι κάτι που τους χαρακτηρίζει. Το Terra Magazine έψαξε, βρήκε και στη συνέχεια συγκέντρωσε τους εξερευνητές που πρέπει να γνωρίζεις πριν πάρεις την απόφαση να τη δοκιμάσεις κι εσύ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrzej Bargiel (@andrzejbargiel)

Andrej Bargiel

Είτε επιλέξει να διασχίσει τις υψηλότερες κορυφές σε παγκόσμια κλίμακα και χρόνο ρεκόρ είτε να ανακαλύψει τη μαγεία του βυθού, το σίγουρο είναι ότι ο Andrej Bargiel ζει για να εξερευνεί. Ο επαγγελματίας skier και αναβάτης από την Πολωνία έγινε ο πρώτος άνθρωπος παγκοσμίως που κατόρθωσε να διασχίσει μέσω ski το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο το 2018. Έχοντας αυτό το επίτευγμα στις αποσκευές του, στόχος του Andrej για την επόμενη δεκαετία είναι να δημιουργήσει έναν αλλιώτικο τρόπο ορειβατικού σκι που να προσελκύει όλο και περισσότερους νέους αθλητές και μη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Berghaus (@berghausofficial)

Leo Hulding

Αν ζητούσαν από κάποιον να τοποθετήσει ένα μόνο όνομα στο βρετανικό λεξικό δίπλα από την λέξη ανακάλυψη, αυτό θα ήταν σίγουρα ο Leo Hulding. Ήταν μόλις δέκα χρονών, όταν ξεκίνησε να ασχολείται με την αναρρίχηση βουνού, ενώ χρειάστηκε μόλις έναν χρόνο για να διακριθεί ως πρωταθλητής στην κατηγορία του British Junior Indoor Climbing.

Το 2013, ο έμπειρος πια Leo και οι συνοδοιπόροι του έφτασαν μέχρι την Ανταρκτική, όπου δεν ανέβηκαν απλά στην κορυφή του δεύτερου υψηλότερου βουνού, αλλά δημιούργησε ένα εντελώς διαφορετικό «μονοπάτι» για όσους αναρριχητές βουνού επιθυμούν να φτάσουν στην κορυφή.

Nirmal Purja

Γνωστός για το σπουδαίο επίτευγμα του να ανέβει έξι από τις ψηλότερες κορυφές του κόσμου σε έναν μόλις μήνα, ο Nirmal Purja δεν άργησε να αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους εξερευνητές σε παγκόσμια κλίμακα. Και αυτό δεν (του) ήταν αρκετό! Το 2019 έθεσε ως στόχο να ανέβει στην κορυφή των δεκατεσσάρων υψηλότερων βουνών του κόσμου μέσα σε μόλις έξι μήνες. Και τα κατάφερε!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brian Kakuk (@bahamas_underground)

Brian Kakuk

Όταν κάποιο μακρινό καλοκαίρι ξεκίνησε να εξερευνεί θαλάσσιες σπηλιές, κανείς δεν πίστευε ότι αυτό το χόμπι θα γινόταν ο λόγος που όλο και περισσότεροι στον κόσμο θα τον μάθαιναν. Από το σπίτι του στις Μπαχάμες, ο Brian Kakuk εξερευνεί κάτω από την πίεση του νερού σημεία ζωής πανίδας και χλωρίδας, ξεχασμένα πλοία που βυθίστηκαν στο παρελθόν και παρέμειναν εκεί, όσο ανακαλύπτει υποβρύχιες κοιλάδες κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού. Με τις περισσότερες να παραμένουν αχαρτογράφητες μέχρι σήμερα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Colin O’Brady (@colinobrady)

Colin O Brady

Αφού κατάφερε να επιβιώσει από εγκαύματα ικανά να τον οδηγήσουν στον θάνατο στην ηλικία των 22, ο Colin O Brady συνειδητοποίησε ότι η ζωή είναι εξαιρετικά τραγική για να μην τη ζεις όπως θες. Μετά από γεναία προσπάθεια, ο Colin κατόρθωσε να κατακτήσει την κορυφή των ψηλότερων βουνών των Η.Π.Α. σε μόλις 21 ημέρες, κατόρθωμα το οποίο αυτή τη στιγμή μοιράζονται μόλις 300 άτομα σε όλον τον κόσμο. Παράλληλα, το 2018 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατόρθωσε να εξερευνήσει την Ανταρκτική μόνος και χωρίς επαγγελματικό εξοπλισμό.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Xcel Wetsuits (@xcelwetsuits)

Ocean Ramsey

Είναι γνωστή για τα υποβρύχια παιχνίδια και ανακαλύψεις με τη συνοδεία λευκών καρχαριών. Τον περασμένο Ιανουάριο, έμπειροι βιντεογράφοι κατέγραψαν την Ocean Ramsey να κάνει freediving με μία έγκυο λευκή καρχαρία, της οποίας το μήκος ξεπερνούσε τα 6 μέτρα. Η βάση της Ramsey είναι στη Χαβάη και μέχρι σήμερα έχει έρθει σε πολύ στενό κολύμπι με κάτι παραπάνω από 32 είδη καρχαρία.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Horn (@mikehornexplorer)

Mike Horn

Από τα πρώτα του βήματα, ο Mike Horn ήταν ξεκάθαρος σε αυτό που ήθελε να διακριθεί. Ο νοτιοαφρικάνος εξερευνητής, μπορεί σήμερα να διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής του, όμως, στο παρελθόν έχει διασχίσει με Paddle τον Αμαζόνιο, ενώ το 2019 (πρόσφατο παρελθόν) πήρε την βάρκα του και έφτασε μέχρι τον Αρκτικό κύκλο, κάνοντας Trekking στον Βόρειο Πόλο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PERTEX (@pertexfabric)

Sarah McNair Landry

Πριν καν προλάβει να ενηλικιωθεί, η Sarah McNair Landry είχε ήδη κάνει Ski στο Νότιο Πόλο, ενώ έναν χρόνο μετά έκανε ακριβώς το ίδιο στον Βόρειο Πόλο με συντροφιά τον σκύλο της. Κάπως έτσι, έγινε ο ανώτερος άνθρωπος που έχει διασχίσει ποτέ και τα δύο άκρα της γης. Η διαδρομή της Sarah, όμως, μόλις ξεκινούσε. Το 2016, η θαρραλέα Sarah έκανε Kite-Surfing με τους επαγγελματίες Erik Boomer και Ben Strookesberry στη Γροιλανδία αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες και απολαμβάνοντας τη φύση.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eric Hjorleifson (@hojboss)

Eric Hjorleifson

Μπορεί να ξεκίνησε να ασχολείται με το σκι με τη μορφή χόμπι, όμως ο Eric Hjorleifson δεν άργησε να συνειδητοποιήσει ότι αυτή είναι η ασχολία που θέλει να κάνει στη ζωή του. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα έχει διασχίσει αμέτρητες χιονισμένες επιφάνειες παγκοσμίως.

Νίκος Κοντομήτρος

Νίκος Κοντομήτρος

Κοσμικά, πολιτιστικά, γεύση, ταξίδι. Sites, Social Media, Events. Θα με βρεις κάπου ανάμεσα. Και, φυσικά, στο Terra! Γιατί, αν υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα παραπάνω είναι οι εμπειρίες που μένουν στο τέλος. Επιβιβάσου στον κόσμο (μας).

Leave a Reply