Υ πάρχουν ορισμένες συγκεκριμένες αλλαγές που παρατηρώ στον εαυτό μου όταν ο καιρός ανοίγει.

Η διάθεση μου φτιάχνει. Ανεβαίνει, εμφανέστατα επηρεασμένη από τη θερμοκρασία που ακολουθεί την ίδια πορεία. Η σκέψη αλλάζει. Αποπροσανατολίζεται. Μέχρι να βρει τον επόμενο προορισμό. Από την ημέρα που η ώρα κάνει ένα βήμα μπροστά, σκέφτομαι το επόμενο μου ταξίδι. Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα μακριά. Να σε βοηθήσει να αποδράσεις, πρέπει. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Αρκετές έρευνες συνηγορούν υπέρ. Και αυτό με χαροποιεί. Το να ταξιδεύεις την άνοιξη έχει μερικά πλεονεκτήματα σε σχέση με το καλοκαίρι. Πρακτικά και ψυχολογικής φύσεως, όπως αρμόζει σε κάθε απόφαση στη ζωή μας. Στην πράξη, λοιπόν, τι πλεονεκτήματα κρατά στη φαρέτρά της η άνοιξη αναδεικνύοντας την στην ιδανική εποχή για αποδράσεις που χαράζουν στη μνήμη αναζωογονητικές αναμνήσεις.

Οι έρευνες μίλησαν: Γιατί το να ταξιδεύεις την άνοιξη είναι καλύτερο από το καλοκαίρι

Λιγότερος κόσμος, περισσότερη απόλαυση

Η άνοιξη εξακολουθεί να θεωρείται σε πολλά μέρη “ενδιάμεση περίοδος”, οπότε οι τιμές είναι φθηνότερες, o κόσμος λιγότερος και οι θερμοκρασίες ευχάριστα ήπιες. Μερικοί φανταστικοί προορισμοί που μπορείς να εξετάσεις για να επωφεληθείς πλήρως από αυτά τα ατού είναι μερικά τουριστικά hotspots όπως η παραλία Cannon Beach (ζωολογικός κήπος το καλοκαίρι), η αγορά Pike Place στο Seatt;e και οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί, συμπεριλαμβανομένων πρωτευουσών όπως η Μαδρίτη, η Λισαβόνα, το Ζάγκρεμπ.

Ένα με τους ντόπιους

Λιγότερος κόσμος συνεπάγεται ότι μπορείς να δεις μια πόλη όπως είναι πραγματικά, και πώς ζουν οι ντόπιοι. Καθώς οι ντόπιοι βγαίνουν από τη χειμερινή τους ανάπαυλα και μπαίνουν στις πιο ζεστές και μεγάλες μέρες, όλοι είναι πιο χαρούμενοι και πιο κοινωνικοί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές μοναδικές εκδηλώσεις στις οποίες μπορείς να δώσεις το παρών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κυνήγι τροχού τυριού σε έναν λόφο στην Αγγλία, ένα έθιμο με κάτι παραπάνω από γαστρονομικό χαρακτήρα.

Ήπιες θερμοκρασίες

Στα πλεονεκτήματα της ανοιξιάτικης απόδρασης και οι καιρικές συνθήκες. Συνήθως έχει αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά όχι τόση ζέστη ώστε η εμπειρία να καθίσταται εξουθενωτική. Για τους δημοφιλείς προορισμούς στο βόρειο ημισφαίριο, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου μέρους της Ευρώπης, η άνοιξη είναι επίσης ιδανική, καθώς υπάρχουν λιγότερες βροχερές ημέρες και περισσότερες ηλιόλουστες.

Οι έρευνες μίλησαν: Γιατί το να ταξιδεύεις την άνοιξη είναι καλύτερο από το καλοκαίρι

Όλα ανθίζουν!

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσεις και να αφεθείς στο άρωμα των λουλουδιών που ανθίζουν. Τα αγαπημένα αιώνια λουλούδια, όπως οι τουλίπες του Άμστερνταμ και η σακούρα του Τόκιο μετατρέπονται σε πόλο έλξης για τις διακοπές. Για όμορφα χωράφια με παπαρούνες, χρειάζεται να βρεθείς στην περιοχή Umbria της, είναι ένα θερμοκήπιο με το συγκεκριμένο είδος λουλουδιού την άνοιξη. Και αυτή είναι μόνο η αρχή.

Τα της οικονομίας

Από τη λίστα με τα πρακτικά πλεονεκτήματα, δεν θα μπορούσε να λείπει το γεγονός ότι οι τιμές κινούνται σε οικονομικότερο επίπεδο. Για την ακρίβεια, οι ίδιοι προορισμοί μπορεί να ακουμπούν ακόμα και το μισό της τιμής αν επιλέξεις να τους επισκεφτείς τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο.

Νίκος Κοντομήτρος

Νίκος Κοντομήτρος

Κοσμικά, πολιτιστικά, γεύση, ταξίδι. Sites, Social Media, Events. Θα με βρεις κάπου ανάμεσα. Και, φυσικά, στο Terra! Γιατί, αν υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα παραπάνω είναι οι εμπειρίες που μένουν στο τέλος. Επιβιβάσου στον κόσμο (μας).

Leave a Reply