T o παγκόσμιο φεστιβάλ ευεξίας World Wellness Weekend (WWW) γιορτάζεται για 6η συνεχόμενη χρονιά το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη, με αφετηρία την Ανατολή του ηλίου στα νησιά Φίτζι, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, και με τερματισμό την Δύση του ηλίου στην Χαβάη, την Κυριακή 18 του μηνός.

Με κοινό σύνθημα το “LIVING WELL TOGETHER’’, 150 εθελοντές (ambassadors & coordinators) από όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους σε περισσότερες από 900 πόλεις, από την Αθήνα έως το Γουίνιπεγκ.

ποδηλασία στη φύση

Σε συνεργασία με το Global Sustainability Index Institute των Ηνωμένων Εθνών, το WWW από το 2017 υποστηρίζει έμπρακτα τον στόχο Νο.3 «Καλή Υγεία & Ευημερία» των «Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης», ενώ είναι και ένας από τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το WWW ενθαρρύνει επαγγελματίες από τους χώρους της ευεξίας, του αθλητισμού, του τουρισμού και της φιλοξενίας σε όλο τον κόσμο να διοργανώσουν δραστηριότητες ευεξίας το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, αναδεικνύοντας έτσι την τεχνογνωσία των ομάδων τους.

Η φιλοσοφία του WWW για την επίτευξη της Ευεξίας στηρίζεται σε 5 βασικούς πυλώνες: ‘Υπνος & Δημιουργικότητα, Διατροφή & Ανοσία, Κίνηση & Ζωτικότητα, Ενσυνειδητότητα & Γαλήνη, Αίσθηση του σκοπού & Αλληλεγγύη

woman sup yoga

Το πρόγραμμα είναι ενεργό και στις πέντε ηπείρους, ενώ υποστηρίζεται από 60 Ενώσεις και Ομοσπονδίες όπως οι IHRSA, ISPA και CIDESCO. Στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων έχει δηλώσει την θερμή υποστήριξη του προς το πρόγραμμα.


Μέσω ενός «χάρτη ευεξίας» εκατομμύρια άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πάνω από 4.000 διασκεδαστικές, δωρεάν, ομαδικές δραστηριότητες, μαθήματα και εργαστήρια κοντά τους, χωρίς αποκλεισμούς, σε 140 χώρες. Ο χάρτης είναι διαθέσιμος σε 18 γλώσσες, ενώ το κοινό μπορεί να βρει την ιδανική δραστηριότητα αναζητώντας την επιθυμητή τοποθεσία ή τύπο δραστηριοτήτων.

Η κάθε δραστηριότητα περιέχει περιγραφή αλλά και δυνατότητα κράτησης, σε περίπτωση όπου υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Ενδεικτικά, στον χάρτη μπορείτε να βρείτε: μαθήματα Yoga, συνεδρίες γυμναστικής, καθοδηγούμενη χαλάρωση και διαλογισμό που προωθούν την «Εσωτερική Ηρεμία & Παγκόσμια Ειρήνη» (Inner Peace & World Peace), παραδοσιακές θερμικές τελετές σε σάουνες με την υποστήριξη της Διεθνούς Ένωσης Σάουνας, μαθήματα σάμπα, φλαμένκο και μπαλέτου, δενδροφύτευση στη Βραζιλία, κ.ά.

breathe wellness

Περισσότερα για τους χώρους ευεξίας στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ επαγγελματίες και χώροι ευεξίας μπορούν να εγγραφούν δωρεάν μέσω του ιστότοπου, ενώ προσφέροντας 3 ή περισσότερες δωρεάν δραστηριότητες λαμβάνουν το σήμα «2022 Wellness Champion».

Ανεβάστε στα social media τις αγαπημένες σας στιγμές ευεξίας με τα hashtags #wellnessforall #wellnessbyall #welfie2022

 

•Photos: Evgeniy Osipov, Norali Nayla, Nick Gordon / Unsplash
Katia Miliaraki

Katia Miliaraki

Kριός και ΜεγαλοΣαββατογεννημένη στη Ζάμπια, συνδυασμός που από μόνος του αποτελεί περιπέτεια! Για Νομική το πήγαινα αλλά μία μέρα είδα Lou Grant στην tv των 80’s και ερωτεύτηκα τη δημοσιογραφία: ΕΡΤ ελεύθερο ρεπορτάζ με το μικρόφωνο, Γραμμή, ΚΑΙ, ΕΝΑ, 24 Ώρες, Skai 100,4 τότε, Ελεύθερος Τύπος, Antenna-Πρωινός Καφές και μετά διευθυντικές θέσεις σε ΕΓΩ, ‘Εθνος, Ένθετα Περιοδικά- Ελεύθερος Τύπος, Deluxe, Passepartout, Επενδυτής, Managing Editor στο Grec14n, Guest editor στο Ready2board, δημιουργικές συνεργασίες με διαφημιστικές εταιρείες. Αν αυτό δεν είναι IRONMAN τότε τί είναι; Λαχάνιασα και μόνο που τα γράφω… Μετά από 3 δεκαετίες -στον πλανήτη των lifestyle media- ήρθε η ώρα για την αληθινή περιπέτεια, την αληθινή πρόκληση. Αυτή που έχει διατυπώσει πολύ καλύτερα από εμένα ο Sir Edmund Hillary: “It’s not the mountain we conquer, but ourselves”.

Leave a Reply