Μ ε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στον κήπο της Ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «NAXOS 13-18: THE PHOTO EXHIBITION», καρπός της πολιτιστικής πρωτοβουλίας «Μια βραδιά κάτω από την Ελιά» της κ. Μαρίας Πολυκρέτη υπό τη φωτογραφική καθοδήγηση της έμπειρης ομάδας του Athens Photo World.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν τις φωτογραφικές δημιουργίες των εφήβων και να παρατηρήσουν την ξεχωριστή ματιά της νέας γενιάς που ζει στο νησί και αποτύπωσε την ομορφιά της φύσης και τα ανθρώπινα έργα.

Στα εγκαίνια απηύθυναν χαιρετισμό η Πρέσβης της Ιταλίας κ. Πατρίτσια Φαλτσινέλι, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, και η κ. Μαρία Πολυκρέτη η οποία παρουσίασε την αρχική ιδέα των εργαστηρίων, την εξέλιξή της που μεταμορφώθηκε σε έκθεση των νέων φωτογράφων στην Αθήνα, καθώς επίσης και τους στενούς δεσμούς της Νάξου με την Ιταλία εξαιτίας του πλούσιου ενετικού παρελθόντος της.

Παρόντες στα εγκαίνια ως εκπρόσωποι των χορηγών ήταν η Διευθύντρια Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Generali Hellas κ. Μαρία Λαμπροπούλου, ο κ. Σπύρος Ρεντετάκος, επικεφαλής της διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Alpha Bank, καθώς επίσης και ο κ. Δημήτρης Αθανασούλης, Επικεφαλής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι καθώς και φίλοι της Νάξου.

NAXOS 13-18: THE PHOTO EXHIBITION

Η έκθεση «Naxos 13-18: The Photo Exhibition» έρχεται σαν επιστέγασμα της προσπάθειας των εφήβων και της επιτυχημένης συνεργασίας του Athens Photo World με την πολιτιστική πρωτοβουλία της κ. Μαρίας Πολυκρέτη «Μια βραδιά κάτω από την ελιά». Η φιλοξενία της έκθεσης στην Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα έχει συμβολική σημασία και αναδεικνύει τους ιστορικούς δεσμούς της Νάξου με την Ιταλία και το πλούσιο Ενετικό αποτύπωμά της.

Η ομάδα εφήβων μαθητευόμενων φωτογράφων εξερεύνησαν τη Νάξο, τον τόπο τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης, αποτυπώνοντας, με την προσωπική τους ματιά,στιγμές στο χώρο και το χρόνο.

Εκπαιδεύτηκαν στις βασικές φωτογραφικές έννοιες αλλά και στη χρήση της κάμερας, είτε των κινητών τηλεφώνων, είτε ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Ενθαρρύνθηκαν να αποτυπώσουν τους δικούς τους κώδικες, τις δικές τους ιδέες, αλλά και τις ελπίδες και τα όνειρά τους.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι νέοι φωτογράφοι:

Ναταλία Ανεβλαβή / Βασίλης Ανεβλαβής / Καλλιόπη Βενιέρη / Γιώργος Βερύκοκκος / Ευάγγελος Γιώργος Γενούζος / Ευαγγελία Δρύλλη / Κατερίνα Αμυγδαλιά Θεοφίλου / Μάριος Hoxha / Γιάννης Κατεινάς / Άννα Κοκίου / Βασίλης Κουτρούλης / Μαριάννα Μαγκανάρη / Ιουλιανή Μαργαρίτη / Μαρίνα Μουστάκη / Μαριάννα Νάννα / Θησέας Παπανικολάου / Γιάννης Περιστεράκης / Νικόλας Ξενάκης / Ειρήνη Σαντοριναίου / Φλώρα Σαχά / Μιχάλης Τάκος.

Υπό την καθοδήγηση των φωτογράφων:

Μιχάλη Βαράκλα, Πέτρου Γιαννακούρη, Γιάννη Κολεσίδη, Χριστίνας Καλλιγιάννη και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Athens Photo World Θανάση Σταυράκη.

Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ / Μαρία Πολυκρέτη, Επιχειρηματίας / Πατρίτσια Φαλτσινέλι, Πρέσβης Ιταλίας / Γιάννης Μαργαρίτης, Έπαρχος Νάξου / Μαρία Λαμπροπούλου, CMC Generali Hellas

 Η έκθεση φιλοξενείται στην περίφραξη του νεοκλασικού κτηρίου του Ερνέστου Τσίλλερ όπου στεγάζεται η Ιταλική Πρεσβεία στην οδό Σέκερη 2 στο κέντρο της Αθήνας από τις 20 Ιουνίου και μέχρι τις 11 Ιουλίου 2023 με τη χορηγία και στήριξη της Generali Hellas και της Alpha Bank.

Κάτια Μηλιαράκη

Κάτια Μηλιαράκη

Kριός και ΜεγαλοΣαββατογεννημένη στη Ζάμπια, συνδυασμός που από μόνος του αποτελεί περιπέτεια! Για Νομική το πήγαινα αλλά μία μέρα είδα Lou Grant στην tv των 80’s και ερωτεύτηκα τη δημοσιογραφία: ΕΡΤ ελεύθερο ρεπορτάζ με το μικρόφωνο, Γραμμή, ΚΑΙ, ΕΝΑ, 24 Ώρες, Skai 100,4 τότε, Ελεύθερος Τύπος, Antenna-Πρωινός Καφές και μετά διευθυντικές θέσεις σε ΕΓΩ, ‘Εθνος, Ένθετα Περιοδικά- Ελεύθερος Τύπος, Deluxe, Passepartout, Επενδυτής, Managing Editor στο Grec14n, Guest editor στο Ready2board, δημιουργικές συνεργασίες με διαφημιστικές εταιρείες. Αν αυτό δεν είναι IRONMAN τότε τί είναι; Λαχάνιασα και μόνο που τα γράφω… Μετά από 3 δεκαετίες -στον πλανήτη των lifestyle media- ήρθε η ώρα για την αληθινή περιπέτεια, την αληθινή πρόκληση. Αυτή που έχει διατυπώσει πολύ καλύτερα από εμένα ο Sir Edmund Hillary: “It’s not the mountain we conquer, but ourselves”.

Leave a Reply